Salut

Més de 70 ajuntaments es conjuren per impulsar el català

La 1a Trobada de Municipis Actius pel Català s’ha fet avui a la Universitat Pompeu Fabra per impulsar polítiques lingüístiques municipals

L’acte ha estat organitzat per Plataforma per la Llengua

La 1a Trobada de Municipis Actius pel Català - Impulsem el català als nostres pobles i ciutats ha congregat més de 70 representants de la política municipal. L’acte organitzat per Plataforma per la Llengua respon a una nova línia d’acció per impulsar la política lingüística municipal. La jornada ha servit per compartir bones pràctiques i fer xarxa entre alcaldes i regidors que s’han trobat al campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona.

Un dels temes més debatuts durant la jornada ha estat el Reglament d’Ús de la Llengua Catalana (Rulc). És la normativa que determina les directrius per a l’ús del català dins les organitzacions i administracions públiques, i té com a objectiu fomentar i garantir l’ús del català en diversos àmbits municipals.En molts casos la norma es va aprovar fa anys i molts ponents han coincidit que caldria actualitzar-la “tenint en compte els reptes actuals de la societat”. Alguns municipis que han treballat per fer-ho han explicat que s’han rebut al·legacions en contra que han alentit els processos.

Clàusules amb recomanacions, mesures i obligacions en relació amb els usos lingüístics als contractes públics, inspeccions als establiments comercials per informar de la normativa sobre la llengua o sensibilitzar la ciutadania en l’ús de la llengua són altres aspectes que s’han discutit durant la jornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.