Salut

salut

Can Ruti aplica una tècnica més segura per eliminar les arrítimes més freqüents

L’Hospital Germans Trias ha aplicat per primer cop a Catalunya una nova tècnica més segura i eficient per abordar i eliminar la fibril·lació auricular, l’arrítmia cardíaca més freqüent. És tracta d’un sistema anomenat PulseSelect que consisteix en aplicar descàrregues elèctriques d’alta energia sobre les cèl·lules del cor implicades en les arrítmies per aconseguir l’ablació d’aquesta fibril·lació. És una tecnologia aprovada enguany als Estats Units i fa pocs mesos a Europa que utilitza camps polsats i que la unitat d’arrítmies de Can Ruti ja ha aplicat a una desena de pacients.

La novetat d’aquest sistema respecte d’altres tècniques és que el tipus d’energia emprat ni escalfa ni refreda els teixits de l’aurícula on s’aplica. Així, el fet que aquests teixits ja no es cremin per radiofreqüència o es congelin per crioablació elimina el risc d’afectar les estructures properes, com ara l’esòfag, el pulmó o el nervi frènic.

Aquesta intervenció també redueix molt significativament l’estenosi venosa pulmonar –l’estretament de les venes que duen la sang entre els pulmons i el cor”–-, així com la úlcera d’esòfag i una complicació poc freqüent però que pot esdevenir mortal: la fístula de atrio-esofàgica, que succeeix quan l’esòfag es comunica amb l’aurícula.

Aquest nou sistema accedeix al cor mitjançant un únic catèter a través de les venes de l’engonal i s’enllesteix en menys d’una hora, amb el conseqüent menor ús d’anestèsia i una recuperació més ràpida del pacient, ja que en despertar no acostuma a notar dolors ni molèsties i no necessita gairebé d’analgèsia. De fet, en reduir el temps de procediment, d’anestèsia i de tractaments posteriors es pot plantejar un procediment sense ingrés i donar l’alta el mateix dia.

La indicació d’aquesta tècnica està reservada a pacients en els quals el tractament farmacològic no és eficaç i que presenten la fibril·lació auricular de forma recurrent. Aquest tipus d’arrítmia afecta aproximadament l’1% de la població de més de 60 anys, però s’estima que pot arribar a afectar el 10% de la població major de 75 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona