Salut

TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

El sindicat SATSE reclama que es cobreixin els reforços oferint condicions laborals dignes en aquestes zones

El Sindicat d’Infermeria SATSE Tarragona ha denunciat la “insostenible sobrecàrrega laboral” que pateixen les infermeres durant l’estiu en zones costaneres de difícil cobertura del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Argumenten que les professionals es veuen obligades a assumir “una càrrega de treball excessiva a causa de la població flotant” que incrementa la demanda assistencial. Per contra, asseguren, són centres on sovint no es cobreixen els reforços necessaris per manca de professionals disponibles. El sindicat reclama mesures immediates per garantir unes condicions laborals dignes i adequades en aquestes zones.

Com a exemple de la situació que pateixen en municipis amb un increment poblacional “enorme”, citen els casos de Salou o l’Ametlla de Mar. En aquest últim, apunten, passen dels 7.500 habitants censats a una població de fins a 30.000 habitants durant la temporada estival.

Apunten que les infermeres que treballen en CAPs situats en zones allunyades dels centres urbans i poc atractives per als professionals parteixen la manca de reforços i això fa que la càrrega de treball augmenti dràsticament per l’increment de la població flotant, que requereix atenció per problemes derivats de les activitats estiuenques –com punxades d’eriçó, picades de medusa, talls, caigudes, i consum d’alcohol– així com un augment de casos urgents a causa de l’increment de persones –patologia cardíaca o vascular–. Les infermeres asseguren que també han de fer front a l’atenció de malalts crònics desplaçats, persones que es muden a la seva segona residència i no tenen metge o infermera assignats, així com l’atenció domiciliària dels mateixos. Sovint no es pot accedir al seu historial, dificultant la tasca i continuïtat de les cures.

A aquesta situació, remarquen, s’hi suma la manca de metges, fet que exigeix a les infermeres a convertir-se en “la porta d’accés al centre mitjançant la gestió de la demanda aguda.” A les Terres de l’Ebre, la situació és encara més complicada per la distància dels dos hospitals més propers, que es troben a trenta minuts. ATSE Tarragona exigeix mesures efectives per solucionar aquesta situació. Recorden que si bé al III Acord de l’Institut Català de la Salut ja es va incloure un plus per als professionals que treballen en zones rurals i de difícil cobertura, això no és suficient. Volen, concretament, que s’incentivi els professionals més enllà de la remuneració econòmica; establir “reforços adequats i no inferiors a les necessitats reals”; així com garantir unes condicions laborals dignes per “trencar el cercle viciós de la manca de reforços”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc

L’Ajuntament reobre l’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa

girona
societat

165 municipis comptaran amb oficines bancàries mòbils al setembre

girona