Salut

salut

El Clínic descarta un possible cas de febre hemorràgica Crimea-Congo

Havia aïllat un home com a mesura preventiva però els resultats han donat negatiu

L’Hospital Clínic de Barcelona ha activat el protocol per aïllar un presumpte cas d’afectació de febre hemorràgica Crimea-Congo però, segons ha infirmat el departament de Salut hores després, les analítiques han descartat que es tracti de la mateixa malaltia que diumenge va causar la mort d’un home de 74 anys a Madrid.

Fonts de l’hospital barceloní citades per l’ACN han informat que l’home estava ingressat “per estudi de diferents malalties, una de les quals requereix aïllament” i que se li havien fet una sèrie de proves mèdiques, algunes de les quals havien estat enviades a l’Hospital Carlos III de Madrid per al seu estudi.

Una estona després de fer-se públic el cas, el departament de Salut ha informat que el cas és negatiu en aquest virus. De fet, abans de conèixer el resultat de les proves el pacient ja es troba estable i no tenia febre ni signes hemorràgics, de manera que el pronòstic ja era optimista.

La febre hemorràgica de Crimea-Congo és una malaltia causada pel virus del mateix nom que es transmet als humans a través de la picada de paparres infectades o per contacte amb sang o teixits d’animals infectats, com el bestiar. Els símptomes inicials inclouen febre alta, mal de cap, dolor muscular, marejos, rigidesa i mal de coll, mal d’esquena, dolor ocular i fotofòbia (sensibilitat a la llum). Amb l’avenç de la malaltia, poden aparèixer nàusees, vòmits, diarrea, dolor abdominal i mal de coll, seguits de canvis bruscos d’humor i confusió. En casos severs, es presenten hemorràgies severes, insuficiència hepàtica i renal, i el pronòstic pot ser fatal.

El tractament d’aquesta malaltia se centra en el maneig dels símptomes, ja que no hi ha un antiviral específic per aquest virus. S’utilitzen cures de suport, que inclouen l’administració de líquids intravenosos, transfusions de sang i tractament per a complicacions com ara la insuficiència orgànica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

SOS Costa Brava exigeix que es restaurin les balises a la cala del Cau

Palafrugell
SOCIETAT

Màxim risc de focs forestals a 131 municipis de 15 comarques

Barcelona
salut

El Clínic descarta un possible cas de febre hemorràgica Crimea-Congo

Barcelona
ciència

Desenvolupen bateries que es poden reciclar amb el cartró

bARCELONA
Societat

Regeneren la platja del Far de Vilanova amb sorra de draga en plena campanya estival

Vilanova i la Geltrú
ciència

El primer nanosatèl·lit català acaba la missió de 3 anys i es desintegra

barcelona

Instal·len una unitat mòbil per mesurar contaminants atmosfèrics a l’exterior del pavelló de Fontajau

GIRONA
infraestructures i serveis

El volum de mercaderies al port de Palamós baixa un 27% durant el 2023

palamós

Figueres repartirà ampolles d’aigua al bus urbà per fer front a l’onada de calor

FIGUERES