Salut

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

El projecte “A la feina, fem salut. Pugem escales!”, del Departament de Salut de la Generalitat, s’ha implementat a l’Hospital de Figueres i a l’Hospital d’Atenció Intermèdia Bernat Jaume, mitjançant la Comissió de Promoció de la Salut de la Fundació Salut Empordà (FSE), amb l’objectiu de facilitar la pràctica de l’activitat física quotidiana fomentant l’ús de les escales. La Comissió de la Promoció de la Salut treballa per millorar el benestar i la salut de totes les persones treballadores de la FSE, de les famílies dels pacients i de la comunitat que ens envolta.Ja fa temps que aquesta campanya es va consolidar, també, al CAP Moisès Broggi de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Escala de la FSE.

En el marc d’aquesta campanya, s’han col·locat rètols visibles (adhesius i cartells) en llocs estratègics per tal de fer arribar a tothom, tant al personal com a les persones usuàries, el missatge que promou l’opció de pujar escales com una forma molt saludable de moure’s.

La iniciativa es complementa amb informació sobre els avantatges que comporta aquesta pràctica per a la salut: Pujar escales multiplica per 3-4 vegades la despesa energètica de caminar sobre una superfície plana, consumeix 9,6 vegades més calories que estar en repòs, consumeix de 8 a 11 kilocalories per minut, 7 minuts al dia redueix 2/3 la incidència de malalties cardiovasculars en homes d’edat mitjana, pujar dos pisos d’escales al dia pot ajudar a controlar el pes, enforteix els músculs i augmenta la resistència física i és bo per a tothom: bo per a la persona i bo per al medi ambient ja que estalviem energia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia