Salut

sanitat

La directora de l’ECDC considera molt baix el risc d’un gran brot de mpox a Europa

Rendi-Wagner ha subratllat que la situació a Àfrica “està lluny d’estar sota control”

La directora del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), Pamela Rendi-Wagner, ha afirmat aquest divendres que, de moment, el risc d’un brot important de mpox a Europa és “de molt baix a baix”.

No obstant això, Rendi-Wagner ha subratllat que la situació a Àfrica “està lluny d’estar sota control”, i que la xifra real de casos probablement és “molt, molt més gran que les xifres oficials”, ha dit en una entrevista amb la ràdio pública austríaca.

Rendi-Wagner, directora de l’organisme de referència per a infeccions a la Unió Europea (UE), ha subratllat la urgència de millorar les capacitats de detecció, establir un sistema eficaç de rastreig i dur a terme campanyes de vacunació a Àfrica.

També ha destacat que “Europa i els Estats Units estan cridats a ajudar” en aquesta crisi sanitària, i que aquest suport ja ha començat i augmentarà en les pròximes setmanes.

Encara que el risc per a la població europea és baix, Rendi-Wagner ha assenyalat la importància que les autoritats sanitàries es mantinguin vigilants i detectin aviat potencials contagis.

“Per a la població general a Europa, el risc és actualment de molt baix a baix”, ha dit Rendi-Wagner, però ha subratllat la necessitat de prendre precaucions, ja que Europa podria afrontar més casos esporàdics a causa de l’augment de contagis a Àfrica.

L’important, segons l’experta, és que els sistemes sanitaris europeus estiguin atents als possibles contagis i als viatgers que provinguin de zones de risc amb possibles símptomes, amb l’objectiu d’identificar ràpidament els casos i evitar la seva extensió.

“En el cas dels europeus que viatgin a les zones afectades i tinguin un contacte estret amb la població o incorrin en comportaments de risc com a contactes sexuals múltiples, llavors el risc de contagi és molt alt”, ha advertit l’experta austríaca.

Suècia va detectar el dijous el primer cas de mpox (abans conegut com a verola del mico) fora d’Àfrica.

Els símptomes comuns de mpox inclouen erupcions en la pell, febre, dolors musculars i ganglis inflamats, i es transmet a través del contacte físic amb persones o animals infectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

La directora de l’ECDC considera molt baix el risc d’un gran brot de mpox a Europa

barcelona
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot