Salut

Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

L’Ajuntament de Barcelona activarà durant el dia d’avui la Fase d’Alerta Calor Intensa per nits tòrrides del Pla de Calor, davant la previsió que la temperatura nocturna superi els 26 grans durant la major part de la propera nit. L’activació d’aquesta fase, que té en compte les temperatures entre les dotze de la nit i les sis de la matinada, manté en situació d’alerta el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per si cal fer alguna intervenció específica o algun trasllat puntual de persones vulnerables. A més, entre d’altres accions, es farà un seguiment especial de les persones altament vulnerables i també es valorarà si s’amplia l’oferta de pernoctació per aquelles situacions que es valori urgència social.

En el marc de l’activació del pla, l’Ajuntament informa que el CUESB enviarà SMS a les persones usuàries dels serveis socials que estan detectades com a especialment vulnerables amb recomanacions i consells per combatre la calor.

La fase d’alerta també contempla que el CUESB, com a refugi climàtic, habiliti una sala d’espera amb climatologia de confort i font d’aigua per a persones vulnerables. Si és necessari s’ampliarà aquest espai, es faran desplaçaments a domicili per fer valoracions de risc, entre d’altres. També es valorarà la conveniència d’establir un operatiu específic a la via pública durant la franja més calorosa dirigit a persones sensellar per informar de la xarxa de refugis climàtics i altres mesures de prevenció. En cas de detectar una persona de risc, s’avisarà el 061 o el 112 i, si s’escau, es procedirà a fer un acompanyament d’aquesta persona fins a un centre d’acollida climatitzat. Tot i això, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que, en tractar-se d’una activació nocturna, no ha calgut activar aquest operatiu.

Totes aquestes accions s’emmarquen en el Pla de Calor municipal, actiu en fase preventiva des del 15 de juny fins el 15 de setembre. Durant aquest període els equips tenen tots els dispositius a punt per si s’activen alertes específiques de calor i es posen en marxa els recursos municipals per a la ciutadania en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

Madrid
Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

VILAFANT
Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

Barcelona
recerca

Relacionen la forma corporal obesa en persones altes amb més risc de càncer colorectal

girona

Activen la sirena d’emergències de l’església de Sant Esteve per recuperar-ne la història

OLOT
societat

Bonet considera que “no es pot acceptar que la gent surti de festa amb armes blanques”

Barcelona
Educació

La CNMC veu “discriminatòria” una subvenció que exigeix tenir la seu a Catalunya

barcelona
societat

Més de 73.000 visitants als equipaments culturals fins el juliol

lloret de mar
BESALÚ

Obres de millora a l’Institut Escola Salvador Vilarassa

BESALÚ