Salut

Salut

L’Arnau de Vilanova tindrà unes noves consultes externes de 19.000 m²

La consellera de Salut, Olga Pané, ha visitat aquest dimarts les obres del nou edifici de l’Hospital Arnau de Vilanova. Acompanyada per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i l’encara gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, la consellera ha recorregut algunes parts del nou edifici que es va licitar i començar a construir la primavera de 2023 i que estarà enllestit enguany amb previsió de començar el trasllat durant el primer trimestre de 2025. L’obra forma part del paquet de 80 milions d’euros que l’anterior Govern va destinar a reformes del centre hospitalari. Entre les reformes, també s’està millorant i ampliant el bloc quirúrgic amb la previsió que estigui disponible entre 2027 i 2028.

El nou edifici de consultes externes de l’Hospital Arnau de Vilanova tindrà una superfície d’uns 19.000 m², distribuïts en planta baixa i quatre pisos. Estarà connectat a nivell tècnic per planta soterrani amb l’edifici principal i comptarà amb 103 espais de consultes i gabinets, 3 zones d’hospital de dia que incorporen 6 consultes, espais de suport i despatxos mèdics.

Un atri unirà l’edifici de consultes externes i l’edifici principal de l’Hospital Arnau de Vilanova, de manera que la façana principal dels dos edificis serà una avinguda de vianants. Per facilitar la circulació de vehicles, per sota d’aquesta avinguda es generarà un nou vial que permetrà baixar del cotxe davant de consultes externes i també donarà accés al pàrquing.

El nou equipament permetrà treure fora de l’edifici principal el 90% de les consultes actuals del centre, 137 en total, amb 2.100 pacients diaris, per tant, es preveu solucionar el problema de la dispersió de les consultes i gabinets per les diferents plantes de l’hospital i es prestarà així, afirmen des de Salut, un servei més eficient a la ciutadania.

La consellera també ha visitat la reforma i ampliació del bloc quirúrgic del centre hospitalari. La previsió és que estigui disponible entre 2017 i 2028 i s’hi està fent una inversió inicial de 25 milions. Actualment s’ha treballat en la preparació de l’estructura interior. Per les afectacions arquitectòniques i d’instal·lacions adjacents de la planta inferior i per materialitzar l’obra mantenint l’activitat quirúrgica, es preveu traslladar una part de farmàcia i hospital de dia a un edifici prefabricat provisional que estarà en funcionament el mes que ve. L’obra ja iniciada, amb molt impacte a mig termini, segons Salut, durarà uns 4 anys i afectarà l’activitat quirúrgica no només de la Regió Sanitària Lleida, sinó també de la de l’Alt Pirineu i Aran. Un cop finalitzada, es passarà dels 12 quiròfans actuals, a 22. La reforma inclourà la introducció de nova tecnologia. L’increment del nombre de quiròfans fa necessària la revisió i ampliació del servei d’esterilització.

També està previst una pista per a helicòpters, ja que actualment, l’hospital no en té i utilitza la del parc de bombers de Lleida. Es disposa d’estudis previs de càrrega de l’Arnau però encara no es disposa de projecte. Segons fonts del Departament, hi ha el compromís de finançament per part de la Diputació de Lleida, ja que està considerat com un “projecte territorial”, valorat en un 1,5 milions.

L’edifici modular temporal en planta baixa per reubicar provisionalment els diferents serveis afectats per les obres del bloc quirúrgic i altres futures estarà llest el mes que ve. Les obres costen 1,5 milions i permetran dotar l’hospital d’una gran superfície addicional en un breu termini, de manera que es puguin dur a terme les obres sense parar l’activitat assistencial. Es construeix a la zona enjardinada de l’hospital, damunt del pàrquing subterrani i ocupant una superfície modular d’uns 750 m² que estarà instal·lat aquí durant un màxim de 2 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Balanç dels primers 20 dies de gestió directa de l’aigua potable

VIDRERES
Salut

L’Arnau de Vilanova tindrà unes noves consultes externes de 19.000 m²

Lleida
MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

Madrid
Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

VILAFANT
Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

Barcelona
recerca

Relacionen la forma corporal obesa en persones altes amb més risc de càncer colorectal

girona

Activen la sirena d’emergències de l’església de Sant Esteve per recuperar-ne la història

OLOT
societat

Bonet considera que “no es pot acceptar que la gent surti de festa amb armes blanques”

Barcelona
Educació

La CNMC veu “discriminatòria” una subvenció que exigeix tenir la seu a Catalunya

barcelona