Salut

Crida a recuperar la rutina de donar sang després de les vacances

Amb el lema Sang tornem-hi, el Banc de Sang i Teixits de les comarques de Girona ha llançat la campanya de tornada a la rutina de després de vacances apel·lant els ciutadans a “recuperar la rutina més important de totes: salvar vides”. Com ja és habitual, durant els mesos d’estiu, els donants canvien els hàbits per les vacances i es produeix una disminució de les donacions de sang. De fet, a escala general, entre juliol i agost, s’ha registrat una disminució de les donacions de gairebé un 30%, una xifra que fa que les reserves de sang es mantinguin per sota dels nivells òptims de cara a aquest inici de setembre.

Durant aquest mes es recuperen les rutines, així que el Banc de Sang i Teixits fa una crida perquè tornin a augmentar les donacions, que poden salvar vides. Omplim la rutina de vida és un dels lemes de la campanya, que no només va dirigida als donants habituals, sinó que busca enganxar a la donació persones de totes les edats, i joves especialment, que donin per primera vegada.

Cada dia es necessiten mil donacions de sang a tot Catalunya per cobrir les demandes dels pacients ingressats als hospitals. Per donar sang només cal apuntar-se a la web donarsang.gencat.cat per reservar cita. Poden donar sang totes les persones entre 18 i 70 anys que pesin 50 quilos o més i tinguin bona salut. En el cas de les dones, un altre requisit és no estar embarassada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia