Salut

SALUT

Nous tractaments per regenerar ferides a l’hospital de Calella

Els professionals d’infermeria especialitzats en ferides complexes de l’hospital de Calella, que pertany a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, han incorporat la tècnica de microempelts en segell en ferides cròniques o atípiques per tal de millorar el dolor del pacient, la taxa de cicatrització i accelerar el procés de curació, tot amb l’objectiu de millorar-li la qualitat de vida. Es tracta d’una teràpia avançada, segons expliquen els responsables en un comunicat, que s’efectua de manera ambulatòria des de la consulta de cures complexes, i de la qual es poden beneficiar els pacients dels diferents municipis de les dues comarques que tenen com a referència el centre sanitari. La tècnica consisteix en l’obtenció de petits empelts de pell (dermis i epidermis) del mateix pacient que s’insereixen a la ferida que cal regenerar. En concret, s’extreuen, amb un bisturí, petits fragments de pell més o menys ovalats, que s’obtenen generalment del lateral de la cuixa del pacient després d’administrar anestèsia local a la zona. A continuació, aquests fragments es col·loquen a la base de la ferida que s’ha de regenerar. Es tracta d’un tractament senzill, econòmic i efectiu que ja s’utilitzava fa més de 3.000 anys a l’Índia.

Un cost molt elevat

El cost sanitari, econòmic i emocional per a la persona que té ferides cròniques és molt elevat i, sovint, la cura d’aquestes ferides s’allarga en el temps, comportant seriosos problemes de salut per als afectats. Amb aquesta tècnica que s’ha demostrat altament eficaç s’aconsegueix, entre altres beneficis, la millora del dolor, l’augment en la qualitat de vida del pacient i la disminució del tractament analgèsic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Deu anys de pur europeisme

Puigcerdà
Pere Alzina
Biòleg, consultor ambiental i impulsor del Projecte Orenetes

“Un de cada tres nius d’oreneta cuablanca encara és destruït”

Arenys de Mar
Figueres

Gispert, Ginestà, Mushkaa, The Thyets i Vicco, estrelles del tercer dia de l’Acústica

Figueres
medi ambient

Les tortugues ‘prodigioses’ del niu de Begur

begur
AdministraciOns

Esparreguera consultarà part del pressupost

Esparreguera
MEDI AMBIENT

Recuperar la biodiversitat marina, l’aposta del port de Tarragona

Calella
SALUT

Nous tractaments per regenerar ferides a l’hospital de Calella

Calella
aDMINISTRACIONS

Abrera consulta a la ciutadania el pla d’ordenació urbanística

Abrera
Mobilitat

Sant Boi posa en marxa avui la zona de baixes emissions, però no multarà fins al gener

Sant Boi de Llobregat