Salut

Salut

Més de 1.600 persones amb targeta sanitària individual a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran

Permet identificar als pacients amb característiques especials que necessiten atenció diferenciada

L’any 2023 la van sol·licitar més de 200 usuaris a les dues regions sanitàries

Un total de 1.631 persones tenen a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, la targeta sanitària individual, ‘Cuida’m’, del departament de Salut que permet als servei sanitaris i professionals a identificar les persones que requereixen d’una atenció diferenciada pel seu estat de salut o característiques especials. L’any 2023, la van sol·licitar més 200 usuaris de la sanitat públic a les dues regions sanitàries. En concret, 176 a Lleida i 36 a l’Alt Pirineu i Aran. Del total de les persones que disposen de la targeta, 1.500 es troben a la Plana i 131 a les comarques pirinenques. A tot Catalunya, Cuida’m arriba a un total de 36.500 persones.

Poden disposar de la targeta, segons informa Salut, les persones amb demència amb un nivell d’afectació cognitiu moderat, dany cerebral amb trastorn de conducta, discapacitat intel·lectual greu o profunda, o lleu o moderada amb trastorn de conducta, persones amb trastorns de l’espectre autista i usuaris amb malalties minoritàries congnitivoconductuals de base genètica en l’edat pediàtrica amb trastorn de conducta.

D’altra banda, per facilitar l’accés al sistema sanitari a les persones cegues o amb deficiències visuals greus, Salut disposa d’una targeta sanitària codificada amb el sistema Braille. En el cas de Lleida, n’hi ha 88 i 10 a l’Alt Pirineu i Aran. En total a Catalunya n’hi ha 2.381. Aquesta targeta té les mateixes prestacions i dades que la convencional però incorpora les dades d’identificació personal en sistema braile. Es pot demanar al centre d’atenció primària o a través de Sanitat Respon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia