Salut

Campanya durant el Tura per reduir el consum d’alcohol en els embarassos

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, a través de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica, impulsa amb motiu del Dia Internacional del Trastorn de l’Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF), el 9 de setembre, una campanya amb l’objectiu de reduir el consum d’alcohol entre totes aquelles parelles que estiguin pensant en un embaràs proper. La campanya, que porta per nom Per festes, vetes vermelles pels TEAF, s’ha adaptat a la celebració de les Festes del Tura, que comencen divendres que ve.

Ferran Campillo, pediatre ambiental de la Fundació, ha explicat aquest matí que es calcula que el voltant de l’1,7% dels embarassos de la comarca de la Garrotxa compleixen “criteris d’alt risc” per alguns dels trastorns de l’espectre alcohòlic fetal. “És un problema crònic que afecta especialment al neurodesenvolupament de la infància i l’adolescència amb repercussions també a l’edat adulta i que és 100% evitable”, ha assegurat el doctor.

Durant les Festes del Tura, segons assenyala la Fundació, el consum d’alcohol no només impacta més adolescents i joves, sinó que la quantitat d’alcohol consumida es multiplica per vuit, passant d’un consum mitjà de 2 unitats bàsiques de beguda a la setmana (equivalent a dues cerveses, dues copes de vi o un combinat) a 17,5.

Per la seva banda, Martí Trepat, director del Servei de Salut Pública Girona Nord, ha explicat que generalment els homes tenen el percentatge de consum de risc d’alcohol (7,7%) superior al de les dones (3,1%) i que els joves són els que tenen un percentatge de consum de risc d’alcohol més alt (7,1% de 15 a 44 anys)”.

Per fer visible la campanya, s’anima tothom a poder compartir les fotografies a les xarxes socials amb les etiquetes #MesTEAF2024 i #VetesVermellesTEAF.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els paradistes tornen a obrir al mercat provisional de les Bòbiles

Martorell
Societat

Mor l’historiador i professor de Sant Josep, Pep “Reiala”

La biblioteca de Mollerussa busca 50 famílies amb infants a primària per promoure la lectura

Mollerussa

Mollerussa aprovarà ara un pressupost de 18,9 milions d’euros

Mollerussa

Campanya pel Tura per reduir el consum d’alcohol en els embarassos

OLOT
Societat

Mor Antoni Salord Febrer, conegut a Ciutadella com l’amo de Son Catlar

Detingut un camioner per circular amb la targeta del tacògraf del cap

CORNELLÀ DEL TERRI
Societat

Nou equipament a Barcelona per atendre el maltractament infantil a la llar

Barcelona
urbanisme

Enllestides quatre promocions amb 151 habitatges de protecció oficial al districte de Sant Martí

Barcelona