Salut

El Santa Caterina estrenarà el nou bloc quirúrgic el mes d’octubre

L’Hospital Santa Caterina iniciarà el funcionament del nou bloc quirúrgic el pròxim mes d’octubre amb l’obertura de dos dels quatre quiròfans previstos, complint amb el calendari establert per al 2024. Amb aquest motiu, el centre del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt ha organitzat unes visites guiades dirigides a la ciutadania els dies 9 i 10 de setembre, a les 17.00 i 18.00 hores. Les visites seran conduïdes per professionals de l’àrea quirúrgica. Les persones interessades es poden inscriure a través d’aquest formulari. A més, s’han previst visites en horari de matí destinades exclusivament als professionals de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i de l’Hospital Trueta.

El nou Bloc Quirúrgic de l’Hospital Santa Caterina consta de quatre quiròfans, dos dels quals són els que es posen en marxa el mes vinent. Un dels quiròfans s’ha equipat específicament per a la realització de cirurgia oftalmològica, donat que concentrarà tota la cirurgia bàsica programada d’aquesta especialitat dels pacients de les comarques del Gironès, Pla de l’Estany i la Selva interior (les zones de referència dels hospitals Trueta i Santa Caterina) i cirurgia terciaria de tota la Regió Sanitària de Girona. La segona sala d’operacions es destinarà a cirurgia major ambulatòria de diferents especialitats.

L’edifici que acull les noves instal·lacions consta de 3.529 m2 distribuïts en tres plantes i està connectat internament amb l’hospital. A la planta baixa –de 1.138 m2– s’hi troba l’àrea quirúrgica pròpiament dita, amb circuit diferenciats de pacients i familiars, sala d’espera, recepció, sala d’informació i vestidors. A partir d’aquí, s’accedeix a la zona estèril i zona assistencial. En aquesta àrea hi ha les quatre sales quirúrgiques, l’àrea de preparació i recuperació de pacients (amb deu punts de reanimació), així com les àrees de suport i emmagatzematge. A la primera planta s’hi ubiquen 14 habitacions de professionals de la medicina de guàrdia, a més de sales de treball i descans, i una àrea de 300 m2 de reserva per a futures necessitats. La segona planta s’ha destinat a l’equipament tècnic de l’edifici. També hi ha un soterrani per a la maquinària de manteniment de l’hospital.

Els treballs d’ampliació del Bloc Quirúrgic de l’Hospital Santa Caterina de Salt es van iniciar a principis de l’any 2023. Es tracta d’una obra dissenyada tenint en compte el futur Campus de Salut de Girona –a tocar del Parc Hospitalari Martí i Julià– i suposa un avançament dels equipaments previstos en el futur complex sanitari. El projecte suposarà una inversió total de 14,3 milions d’euros (10 milions d’obra i 4,3 milions d’equipament). Els dos quiròfans pendents d’equipar es posaran en funcionament l’any vinent. En el seu conjunt, l’ampliació permetrà incrementar la capacitat quirúrgica de l’Hospital Santa Caterina, a més de alleugerir les llistes d’espera i avançar en la complementarietat dels dos hospitals, el Santa Caterina i el Trueta.

Des del punt de vista arquitectònic i disseny del projecte, es destaca la integració del nou bloc quirúrgic en la fisonomia de l’Hospital Santa Caterina, els paràmetres de sostenibilitat mediambiental i eficiència energètica, així com de seguretat en el pacient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Alerten que les beques menjador només arriben al 15% de l’alumnat

Barcelona

Santa Coloma de Gramenet destina 128 milions al nou servei de neteja i recollida de residus

Santa coloma de gramenet

El Santa Caterina estrenarà el nou bloc quirúrgic el mes d’octubre

SALT

Denuncien a Fiscalia el compte Figueras Oscura per xantatge i extorsió

FIGUERES

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany aprova el Pla Estratègic de la Biomassa

BANYOLES

El bus llançadora gratuït s'estrena amb 1.260 passatgers

CALONGE
Medi ambient

Unió de Pagesos interposa un recurs d’alçada contra el concurs de lloguer de terres a Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

El risc de suïcidi es dispara entre els ingressats per problemes de salut mental

Barcelona

El programa CaixaProinfància acompanya 600 alumnes gironins en l’inici de curs

GIRONA