Salut

salut

Prova pilot de cribratge de càncer de pròstata a Manresa

Més de 5.000 veïns de Manresa i Sant Salvador de Guardiola d’entre 50 i 69 anys participen en un assaig clínic europeu per provar la viabilitat del cribratge de càncer de pròstata. L’estudi forma part d’un projecte en què participen 25 institucions de 12 països i a Catalunya és liderat per la Fundació Althaia. L’objectiu és estudiar la viabilitat d’establir a la Unió Europea un programa de cribratge a partir dels valors de PSA en sang (una proteïna que produeixen les cèl·lules prostàtiques) que permeti reduir la mortalitat causada per aquest tipus de tumor i, a la vegada, evitar el sobrediagnòstic i el sobretractament.

Els primers participants van ser reclutats mitjançant cartes personalitzades a l’agost i aquesta setmana s’han fet les primeres extraccions, que s’analitzen al laboratori de l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa. El projecte, liderat per la Societat Europea d’Urologia, vol generar nou coneixement i impulsar la implantació de programes de cribratge eficients adaptats a cada estat de la Unió Europea. Fins ara, els cribratges a partir de PSA no s’han demostrat eficaços per reduir la mortalitat per aquest càncer, el més freqüent entre els homes a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia