Salut

salut

Eina per trobar l’antibiòtic més adequat per a infeccions urinàries en 45 minuts

El sistema, validat per la Fundació Puigvert, proporciona recomanacions de tractament que són “òptimes” en un 80% dels casos

La Fundació Puigvert ha validat un sistema per seleccionar en 45 minuts l’antibiòtic més adequat pel tractament d’infeccions urinàries (ITU) no complicades. L’eina detecta la presència de bacteris a l’orina i proporciona una recomanació de tractament que és òptima en el 80% dels casos, reduint així les prescripcions d’antibiòtics per a casos no greus. Per a l’avaluació d’aquesta tecnologia s’han analitzat mostres de 278 pacients amb sospita d’ITU no complicada, que han constatat que l’eina millora el sistema utilitzat actualment. “Fins ara fèiem cultius per receptar l’antibiòtic més adequat, que trigaven de dos a quatre dies, un temps en què l’estat del pacient pot empitjorar”, ha dit Jaume Borràs, cap del Servei d’Urgències de la Puigvert. La Fundació considera que el sistema suposa un avenç “molt significatiu” en el tractament d’aquestes infeccions, que són una de les més freqüents en els humans i una de les principals causes de les resistències als antibiòtics. De fet, Borràs apunta que el fet que els resultats dels cultius tardin de dos a quatre dies obliga als professionals, en molts casos, a aplicar la prescripció d’antibiòtics, un fet que afavoreix a augmentar aquesta resistència.

El centre també ressalta que segons l’informe EPINE 22, només en atenció primària aproximadament el 30 % de les consultes són sobre processos infecciosos, dels quals al voltant del 10 % són infeccions urinàries. De fet, es calcula que la meitat de les dones presentaran una ITU al llarg de la vida i que, a Espanya, al voltant de quatre milions de dones d’entre 20 i 44 anys desenvolupen una cistitis aguda a l’any. Aquesta alta prevalença d’ITU en la població, segons la fundació, subratlla la necessitat de mètodes de diagnòstic “ràpids i precisos” per tal de millorar l’atenció al pacient i reduir la càrrega sobre el sistema de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ciència

Arrenca l’LCA Food Conference, un congrés mundial sobre la sostenibilitat ambiental dels aliments

Barcelona
educació

Els comuns esquiven ara parlar de la sisena hora i s’obren a altres “fórmules”

barcelona
salut

Eina per trobar l’antibiòtic idoni per a infeccions urinàries en 45 minuts

Barcelona

Neix una ‘spin-off’ gironina dedicada a l’assistència de processos aguts

GIRONA
educació

Salvador Illa inaugura el nou curs a l’escola Salvador Dalí de Figueres

FIGUERES
salut

A major contaminació de l’aire, més prescripció d’antibiòtics, segons un estudi

Barcelona

Inici de curs amb incertesa per si Educació traurà els mòduls de l’escola

CORNELLÀ DEL TERRI
educació

Tornada a l’escola: Arrenca el curs a infantil, primària, secundària i FP bàsica

barcelona

Català: despolititzar per créixer

Barcelona