Salut

DANSA

Ballant per gestionar els TCA i l’ansietat

Enguany a l’Hospitalet de Llobregat ha començat a funcionar de manera regular el projecte Escolta el cos, adreçat a millorar el benestar emocional de persones amb ansietat, depressió, fibromiàlgia i trastorns de conducta alimentària (TCA) mitjançant la pràctica de la dansa. És una iniciativa impulsada des de la unitat de salut mental de l’atenció primària de l’ICS amb l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, que depèn de l’Ajuntament. Va arrencar amb una prova pilot a cavall dels anys 2022 i 2023 i, en veure’n els beneficis, s’ha convertit ja en un programa estable, al qual s’arriba a partir de la recomanació del referent de benestar emocional del CAP.

Un cop per setmana, es fa una sessió grupal amb pacients en què es treballa l’expressió corporal, la flexibilitat, la relaxació i es dedica una estona a parar atenció a l’estat emocional de cadascú. Un dels beneficis, a banda de millorar la consciència corporal, és la confiança que aconsegueixen els usuaris en ells mateixos, un fet que els dona seguretat també en altres àmbits de la seva vida. A més, la sensació de pertinença a un grup que aporta la dinàmica d’aquesta activitat és un fet molt ben valorat pels participants, segons relata un d’ells que prefereix no ser identificat. Amb aquestes sessions, impartides per professorat del’Escola Municipal de Música-Centre de les Art, també es busca que els usuaris millorin la percepció del seu propi cos, però l’objectiu final és millorar la salut de la persona des d’una mirada integral: estimulant l’autoestima, reforçant la identitat, disminuint el nivell d’estrès, augmentant l’energia vital, i facilitant l’expressió de sentiments i emocions de forma espontània i creativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia