Salut

Salut

Comença la campanya de vacunació contra la bronquiolitis en nadons a tot Catalunya

El departament de Salut ha posat en marxa aquest dilluns la campanya d’immunització contra el virus respiratori sincicial (VRS) per a prevenir la bronquiolitis en nadons de fins a 6 mesos. És el segon any consecutiu que es posa en marxa la campanya de vacunació, que Salut estima pot evitar 3 de cada 4 casos d’infecció per VRC.

I és que la infecció pel virus respiratori sincicial és una de les més freqüents i una de les principals causes d’hospitalització en infants més petits de 5 anys. Aquesta infecció pot produir des de quadres de vies respiratòries altes banals o inaparent fins a greus episodis de bronquiolitis o pneumònies en lactants. Poden ser més greus durant els primers mesos de vida, i especialment, en prematurs.

Durant l’any passat la immunització va fer reduir un 90% els ingressos a les unitats de cures intensives; les hospitalitzacions van baixar un 87% i les visites d’urgència hospitalàries un 55,5%.

Vacunes al CAP

La vacunació contra el VRS es fa als centres d’atenció primària (CAP) pels nascuts entre l’abril i el setembre d’aquest any i en els hospitals pels que neixin entre el proper 1 d’octubre i el març de 2025, abans de rebre l’alta hospitalària. En tots els casos, se’ls administrarà una única dosi amb una punxada per via intramuscular i per això, Salut ha adquirit 65.000 dosis amb un cost de 14,1 milions d’euros.

A partir d’aquest dilluns les famílies ja poden demanar hora al seu centre d’atenció primària de referència. Salut també enviarà un missatge SMS informatiu a les famílies de nadons per donar a conèixer l’inici de la immunització i la seva recomanació.

El virus té un patró estacional que va d’octubre a març i tan freqüent que la majoria dels infants ja s’ha infectat amb el virus aproximadament als 2 anys. També pot infectar els adults.

Durant l’acte de presentació de la campanya, el secretari de Salut Pública, Esteve Fernández Muñoz, ha fet una crida a la immunització dels nadons de fins a 6 mesos: “Animem a tots els pares i mares a què immunitzin els seus fills. És important, sabem que és una cosa que funciona, que la tenim a l’abast, que fem un esforç per poder-la fer i que no té complicacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia