Salut

Salut

Vila-seca intensifica la lluita contra els mosquits per evitar més casos de dengue

L’Ajuntament de Vila-seca, al Tarragonès, ha intensificat els tractaments contra els mosquits després de la detecció de vuit casos de dengue autòcton al municipi. El consistori assegura que ha dut a terme prop de 200 accions en zones verdes, parcs, jardins, solars sense edificar i embornals de la localitat, sobretot al centre històric, on resideixen cinc dels contagiats per aquesta malaltia que es transmet a través de picades de mosquit.

A més, l’Ajuntament ha realitzat una campanya de comunicació a través de les xarxes socials sobre el dengue i el control de picades i ha lliurat porta a porta una nota de la Secretaria de Salut Pública i un tríptic informatiu a 500 habitatges del centre. Igualment, ha distribuït a les xarxes socials un vídeo de l’alcalde, Pere Segura , dirigit a la població.

Segons l’Agència de Salut Pública de Catalunya, els contagis, que es van produir a finals d’agost, van provocar l’ingrés de dues persones —donades posteriorment d’alta—, mentre que quatre van presentar símptomes lleus i no van haver de ser hospitalitzades. Les altres dues van resultar asimptomàtiques.

Salut no descarta la detecció de més casos de dengue en els propers dies, mentre que, segons Efe, els especialistes adverteixen que el control de l’habitatge de les persones infectades per aquesta malaltia és clau per evitar que s’implanti com a virus autòcton, una realitat que faciliten unes temperatures cada cop més altes i similars a les del tròpic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia