Salut

S’aprova el pla per fer el CAP del Gòtic a la plaça Carles Pi i Sunyer de Barcelona

Primer pas perquè sigui una realitat l’esperat Centre d’Atenció Primària (CAP) del Gòtic de Barcelona. La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el Pla Especial Urbanístic (PEU) per convertir l’edifici del número 8 de la plaça en el nou equipament sanitari. L’immoble acull ara dependències municipals com ara l’Oficina d’Informació i Tràmits de la Guàrdia Urbana i la Gerència d’Àrea de Seguretat, Prevenció i Convivència.

El tinent d’alcaldia i regidor del Districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, també ha recordat que també es treballa per fer un nou CAP a la Barceloneta, després que l’Ajuntament comprés l’edifici de l’antiga clínica Barceloneta i els tres adjacents al carrer dels Pescadors l’abril passat. També s’ha desbloquejat l’acord per ubicar el CAP del Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia, que ja ha licitat obres i s’espera que comenci a funcionar el 2026.

Batlle ha subratllat que l’equip de govern municipal s’ha marcat com a “prioritat inexcusable” l’atenció sanitària del veïnat de Ciutat Vella, un fet que passa perquè “no hagin de desplaçar-se a altres barris per a la primera atenció”.

L’aprovació inicial del PEU preveu adaptar l’edifici per acollir el CAP i millorar-ne l’accessibilitat i la sostenibilitat, amb criteris d’eficiència energètica. També preveu mantenir la titularitat pública i permetre-hi altres usos a banda del sanitari, com ara el docent, l’assistencial, l’administratiu i el sòcio-cultural.

Aquesta acció forma part dels compromisos acordats en la darrera comissió mixta entre l’Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya celebrada l’octubre del 2023 i que van presidir l’alcalde, Jaume Collboni, i l’aleshores consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Es va pactar accelerar 11 equipaments, en diferents fases de preparació o execució, i prioritzar 5 equipaments més en fase d’estudi, pendents de determinar la ubicació o de validar la viabilitat d’ampliació. Es tracta dels de Sardenya, Casc Antic, Casanovas i les ampliacions dels de Roquetes i Drassanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.