La nova unitat de diàlisi de l'hospital del Vendrell evitarà uns 5.000 desplaçaments de malalts renals l'any

L'hospital del Vendrell tindrà a partir de l'any vinent una unitat de diàlisi que beneficiarà en un primer moment la quarantena de malalts renals crònics que hi ha a la comarca i que ara com ara es veuen obligats a anar a Tarragona o a Reus per fer les sessions. En un any es calcula que els malalts reben unes 4.800 sessions, és a dir, que fan prop de 5.000 viatges en aquests centres hospitalaris per fer-hi els tractaments. Es desconeix, però, a hores d'ara quina serà la inversió, els equips que s'adquiriran i quin espai ocuparan a l'hospital. Malgrat tot, la unitat que impulsa el govern català amb els proveïdors, en aquest cas la Xarxa Hospitalària Santa Tecla, cobrirà l'actual demanda, i la capacitat de créixer es podrà triplicar, a còpia d'afegir més torns al dia, com és el cas de Tarragona, on es fa un torn nocturn.

La gerència de l'hospital valora la capacitat de creixement perquè preveu que la unitat de diàlisi serà un handicap per al turisme. Els turistes que pateixen insuficiència renal trien els destins en funció de si disposen de centres de diàlisi ja que una sessió dura quatre hores. Això farà que el Baix Penedès atregui aquests turistes, que fins ara anaven a altres zones. Per això es preveu que la demanda per l'estiu continuarà creixent.

Ja feia temps que la comarca reclamava equips d'hemodiàlisi per fer «més fàcil» la vida dels veïns. La proposta va ser aprovada pel ple el setembre passat, i posteriorment el PP va traslladar-la al Parlament. La consellera de Sanitat del Consell Comarcal del Baix Penedès, Immaculada Costa, es va mostrar ahir molt satisfeta del nou servei, i confia que aquest sigui el «primer pas» perquè s'apropin més serveis sanitaris, arran de la creació del nou govern territorial de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.