Salut

deltebre

Indemnització de 68.000 euros per un error de diagnòstic

El TSJC condemna la Generalitat a pagar els familiars d'un mort el 2005

La Generalitat haurà de pagar més de 68.000 euros a la família d'un home mort el 2005 a Tortosa per un infart, tot i que dies abans havia estat diagnosticat per un problema gàstric. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha considerat que el diagnòstic que li va fer una metgessa al CAP de Deltebre no va ser complet, ja que no se li va fer un electrocardiograma, malgrat que el pacient presentava símptomes d'un possible infart de miocardi, causa que va acabar provocant la mort de l'home. Tot i així, l'alt tribunal considera que l'home ja patia afeccions anteriors que van fer evolucionar a pitjor l'afecció cardíaca.

El vespre del 29 d'agost del 2005, Juan Manuel va anar al CAP de Deltebre perquè tenia una forta pressió a la zona de l'estómac i als dos braços, i suava molt. La metgessa que el va visitar va comprovar a l'historial mèdic del pacient que ja anteriorment havia patit una hemorràgia digestiva. L'home, de 79 anys, fumador fins cinc mesos abans i diabètic sense medicar, no va ser sotmès a cap prova de diagnòstic. L'endemà va tornar al CAP, on el metge que el va atendre el va derivar immediatament a l'hospital Verge de la Cinta, on li van diagnosticar un infart. Pocs dies després va morir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.