Salut

sant pere de ribes

L'hospital Sant Camil recollirà sang de cordó umbilical a final del 2011

La sang pot contribuir a la curació de la leucèmia i altres tipus de càncer en nens i adults

Qualsevol mare amb un embaràs normal pot ser donant

El Consorci Sanitari del Garraf ha iniciat els tràmits per habilitar l'hospital residència Sant Camil com a punt de recollida de sang de cordó umbilical. La iniciativa s'emmarca en el programa interterritorial Concordia del Banc de Sang i Teixits. Segons el consorci, el procés d'acreditació del centre és llarg i es calcula que a finals d'enguany les mares que ho desitgin podran fer la donació, que és voluntària, anònima i gratuïta.

La sang que conté el cordó umbilical té elements capaços de generar cèl·lules sanguínies en quantitats adequades i s'està començant a utilitzar amb finalitats terapèutiques des de fa relativament poc temps.

Trasplantaments

Aquesta sang pot ser utilitzada per a trasplantaments, en els mateixos casos en què s'utilitza el trasplantament de medul·la òssia. Així, pot contribuir a la curació de nens i també d'adults que pateixen greus malalties de la sang, com ara la leucèmia i altres tipus de càncer.

La recollida de sang de cordó es fa després del naixement i la secció del cordó umbilical, i no suposa cap risc ni per a la mare ni per al nadó. Els teixits s'envien, tal com es fa amb les donacions de sang convencionals, al Banc de Sang i Teixits, on s'encarreguen de la seva conservació i tipificació. La sang s'utilitzarà per a qualsevol persona que la necessiti, seguint criteris de compatibilitat cel·lular, independentment de l'edat, el sexe o qualsevol altre factor socioeconòmic.

Qualsevol mare sana amb un embaràs normal pot ser donant. En cas que desitgi fer la donació, s'ha de posar en contacte amb els serveis de ginecologia i obstetrícia autoritzats o adreçar-se al banc de sang i teixits més proper. Queden excloses de la donació les dones que hagin tingut malalties que es poden transmetre a través de la sang (VIH, hepatitis B o C), que s'hagin injectat drogues alguna vegada a la vida o que hagin mantingut relacions sexuals en els darrers quatre mesos amb persones que tinguin algunes de les patologies esmentades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.