Salut

valls

sanitat

El gerent del Pius se'n va i el rellevarà Joaquim Pellejà

L'alcalde de Valls, Albert Batet, assegura categòricament que cap de les 650 persones que treballen a la Fundació Vilaniu i al centre hospitalari serà acomiadada

L'alcalde de Valls, Albert Batet, havia reservat aquesta informació per després de les eleccions municipals, però el punt d'ebullició en el sistema sanitari és tan alt que ahir va voler comparèixer davant els mitjans de comunicació per anunciar que el gerent Julio García Prieto plega i que serà rellevat per Joaquim Pellejà, metge i exdirector territorial de Salut.

García Prieto va ser designat fa tres setmanes gerent de l'Institut Català de la Salut al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i el seu nom ja apareixia al lloc web de la Generalitat, però tant el batlle com el mateix gerent del Pius van negar el nomenament. Joaquim Pellejà, un vell conegut al territori de l'Alt Camp, on va ser director de l'ABS d'Alcover, no s'incorporarà al càrrec fins després del 22 de maig. “Aquest és el gerent que proposo si després de les eleccions continuo sent l'alcalde”, va dir Batet. Mentrestant, Julio García Prieto continuarà com a gerent i, posteriorment, “seguirà vinculat al consell d'administració”.

Albert Batet, flanquejat per Julio García Prieto i pel regidor de Sanitat, Romà Galimany, a qui ara l'alcalde convertirà en vicepresident del Pius Hospital, i, per tant, serà la mà dreta de l'alcalde, que n'assumirà la presidència, va donar la seva versió sobre el pla de mesures urgents que ha redactat l'equip directiu del Pius Hospital. “Es mantindran tots els serveis i de les 650 persones que treballen entre la Fundació Vilaniu i el Pius no se n'acomiadarà cap; ningú no se n'anirà al carrer”, va afirmar el batlle. En el seu discurs, més proper a una dissertació electoralista que a una reflexió i anàlisi de la situació real, va usar en diversos moments la frase “Sumem per Valls”, tan freqüent en la seva precampanya, i va mantenir un to altament optimista: “Ens trobem en excel·lents condicions per abordar projectes de futur, mantenint la qualitat i la voluntat de créixer”.

L'entusiasme de l'alcalde, però, contrasta amb la sèrie de protestes que el comitè d'empresa ha iniciat per denunciar els efectes immediats que comportarà la reducció d'activitat del centre hospitalari, que ha hagut de comprometre's a retallar tres milions d'euros per poder complir els requisits exigits pel govern català.

L'alcalde s'havia de reunir amb els representants dels treballadors, però la trobada va ser ajornada fins avui perquè els tres sindicats amb representació al Pius Hospital s'havien desplaçat a Barcelona per participar en les mobilitzacions contra la retallada que la Generalitat planeja per al Departament de Salut. En canvi, el batlle sí que es va reunir amb l'equip directiu, a qui va voler transmetre un missatge de “tranquil·litat i estabilitat”, i va assegurar que el pla de funcionament i de gestió del Pius Hospital “es fa servir d'exemple en altres hospitals”.

L'alcalde de Valls no semblava, ahir, gaire amoïnat per la retallada pressupostària. “Nosaltres estem en un any en què farem obres a les sales d'operacions, i com que disminuirà l'activitat quirúrgica també disminuirà la despesa”, va argumentar.

LA FRASE

Es mantindran tots els serveis i entre les 650 persones no hi haurà cap acomiadament
Albert Batet
Alcalde de valls

LA XIFRA

3
milions d'euros
són els que ha de retallar el Pius Hospital segons les exigències del govern català.

LA DATA

22.05.11
Després
de les eleccions municipals, l'alcalde, Albert Batet, si és reelegit preveu proposar Pellejà com a gerent.

La tisorada pressupostària ja es comença a notar

Ni l'alcalde ni la direcció del Pius en parlen, però al centre sanitari ja es comença a notar la tisorada pressupostària. Els professionals treballen menys hores i alerten de la pèrdua de la qualitat assistencial. El pla de mesures urgents per estalviar recursos ha deixat sense efecte el projecte d'ampliació del Pius, valorat en deu milions d'euros, i també la construcció del segon CAP de Valls. En canvi, es faran les més que necessàries obres de reforma a les sales d'operacions, pressupostades en 300.000 euros. El Pius també treballa amb la clara voluntat d'entrar en la primària i cogestionar l'assistència continuada. A partir d'aquest any es faran menys operacions de cataractes i menys implantacions de pròtesis de malucs, i durant l'estiu es tancarà la tercera planta del Pius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.