Salut

salut

El personal dels CAP de Sagessa es manifesten contra les retallades

El comitè d'empresa de la Fundació Sagessa Salut denuncia la no-renovació de contractes, que considera una retallada encoberta de la plantilla

El personal dels centres d'assistència primària de la Fundació Sagessa Salut es manifestaran avui davant el CAP Marià Fortuny, de Reus, per manifestar el malestar que els ha generat la política de retallades que ha suposat que no es renovin els contractes de les persones que feia anys que hi treballaven sense un lloc de treball fix o la creació de la plaça laboral. Els treballadors rebran el suport de les associacions de veïns ja que, com exposen en un comunicat, “els usuaris seran atesos per un nombre menor de persones i, per tant, la qualitat assistencial no podrà ser sempre la mateixa”. El comitè considera que qualsevol mesura que suposi la davallada de la plantilla incidirà directament en la qualitat assistencial, aspecte que han comunicat als responsables veïnals dels barris als quals presten l'assistència.

La concentració es farà a partir de les dues del migdia i es denunciarà, com exposa el comitè, que Sagessa “de forma unilateral” i aprofitant la conjuntura de crisi econòmica, “posa en marxa un seguit de mesures d'estalvi” que des del comitè es consideren “innecessàries”.

Des del comitè es recorda l'acord que de manera majoritària van signar els treballadors amb l'empresa per consensuar un pla d'estalvi dels recursos sanitaris: “Un acord que no preveia, en cap cas, la no-renovació de contractes”. L'acord va entrar en vigor l'1 de gener passat amb el compliment del conjunt de la plantilla dels centres.

Fundació Sagessa Salut gestiona cinc centres d'atenció primària –Reus 5, la Selva del Camp, Cambrils, Riudoms i Vandellòs-l'Hospitalet– amb una plantilla total de 317 persones.

Les mobilitzacions tindran continuïtat avui a la resta dels centres hospitalaris de la demarcació.

Els treballadors de la neteja del Joan XXIII, al carrer

Els treballadors del contracte de neteja de l'hospital Joan XXIII, a Tarragona, van mostrar ahir la seva “preocupació” davant les mesures que s'adoptaran al centre sanitari. Els empleats asseguren que la direcció de l'empresa de neteja, Garbialdi, els ha comunicat que la reducció del 10% en el pressupost de l'hospital els podria obligar a posar en marxa diverses mesures com ara un expedient de regulació d'ocupació (ERO). Una de les membres del comitè d'empresa, Paqui Chávez, va explicar que els empleats ja fa mesos que “pateixen reduccions”. “El pressupost és molt baix i això ha provocat que s'hagin deixat de cobrir baixes”, va apuntar Chávez.

ACN



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de 3.000 nens i nenes participen en els casals d’estiu municipals 

GIRONA
medi ambient

Mataró habilita sis equipaments municipals com a refugis climàtics

Mataró

El Consorci d’Aigües té més marge per executar les obres d’emergència a l’Alt Empordà

GIRONA

L’11è Ensorra’t de Blanes inclourà 4 nits de concerts del 24 al 27 de juliol

BLANES

L’Ajuntament condemna el maltractament animal a Can Buch

LLORET DE MAR
MEDI AMBIENT

Reus comença a instal·lar els sensors per controlar l’aire i el soroll

Reus
salut

Augmenten un 5,3 % les urgències a l’Hospital en un any

figueres
URBANISME

Tremp aprova limitar a ús turístic 2 pisos per cada 100 habitants de la ciutat

Tremp
societat

El Gremi de Restauració denuncia 100 fleques amb degustació més per irregularitats

Barcelona