Salut

castellbisbal

Passen la nit al CAP perquè s'obri el servei d'urgències

La plataforma veïnal no descarta repetir l'acció els pròxims dies per pressionar Salut perquè no els faci desplaçar a Rubí i Terrassa

L'ambulatori tanca a la nit i també els caps de setmana

Un grup de veïns de Castellbisbal (Vallès Occidental) tenia previst passar ahir tota la nit al centre d'atenció primària (CAP) del municipi per mostrar el seu rebuig al tancament del servei d'urgències en aquest equipament sanitari. La protesta, que s'havia d'allargar fins a aquest matí, podria repetir-se en els pròxims dies. La notícia que el Servei Català de la Salut tancaria l'atenció de 24 hores d'aquest equipament va alertar la població d'aquest municipi, on viuen 14.000 persones, i va fer que es constituís una plataforma que en les darreres setmanes ha dut a terme diverses mobilitzacions. Salut justifica el tancament per la proximitat dels centres de Rubí i Terrassa.

El tancament d'aquest servei comporta que a partir del 15 de juliol el servei d'atenció continuada del CAP de Castellbisbal deixi de funcionar de dilluns a divendres des de les vuit del vespre fins a les vuit del matí, i tots els caps de setmana.

Els veïns i l'Ajuntament s'han mostrat en contra de la mesura ja que afirmen que es veuran obligats a traslladar-se a altres poblacions veïnes, com ara Terrassa o Rubí. “Ens tancarem tota la nit perquè Salut faci marxa enrere”, explica Roberto Martínez, portaveu de la plataforma No al Tancament d'Urgències al CAP de Castellbisbal. Martínez assegura que si és necessari repetiran aquesta protesta, perquè “és l'única forma d'assegurar-nos que el CAP estigui obert perquè si algun metge necessita algun dels aparells que hi ha a l'interior per una urgència pugui accedir-hi”.

LA FRASE

És l'única forma d'assegurar-nos que el CAP estigui obert per si els metges necessiten aparells
Roberto Martínez
portaveu de la plataforma No al Tancament d'Urgències al CAP

LA XIFRA

14.000
habitants
té actualment aquest municipi, que s'hauran de desplaçar pel tancament de les urgències.

Sabadell defensa el sistema sanitari

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Sabadell va aprovar ahir una declaració en defensa del sistema públic d'atenció primària. La proposta la van fer l'Entesa i el PSC amb aportacions del PP i la van acabar aprovant amb els vots a favor del PSC, ES, ICV-EUiA i el PP i el vot en contra de CiU. En el text manifesten el rebuig a qualsevol mesura que disminueixi la qualitat del servei públic, expressen la preocupació per la “pressió” que es produirà sobre el servei d'urgències de l'hospital Taulí i el CAP Sant Fèlix, com a conseqüència del tancament dels serveis de cap de setmana i nocturn de la major part dels ambulatoris. A més, demanen als proveïdors dels serveis sanitaris de l'atenció primària –l'Institut Català de la Salut i la Corporació Sanitària Parc Taulí– que les mesures proposades “tinguin el menor impacte possible en la ciutadania”. L'últim punt del document expressa la “preocupació” per la retallada també en educació i serveis socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Una trentena de joves llança objectes contra els Mossos a la festa major

bescanó
infraestructures

Aprovació definitiva del projecte per reformar el passeig del Mar

palamós
PALAMÓS

Estudien apel·lar per aturar la construcció de Residencial Cala S’Alguer

PALAMÓS
societat

Adjudiquen les obres de la depuradora de Bot, a la Terra Alta

Bot
societat

Impulsen la formació de persones amb discapacitat en matèria digital

Barcelona
GIRONA

Girona Centre i l’Ajuntament presenten el cartell de la cursa del carrer Nou

GIRONA
societat

Milloraran els Jardins d’Emma, un interior d’illa de l’Eixample, a partir del setembre

Barcelona
Urbanisme

Caos, sorpresa i poca informació en l’estrena dels canvis de mobilitat a Sants

Barcelona
OLOT

Adjudiquen el servei de menjadors escolars de la Garrotxa

OLOT