Salut

Ruiz anuncia un canvi en els barems de les llistes d'espera quirúrgiques

El conseller de Salut diu que s'introduiran prioritats, de manera que els casos que siguin considerats urgents passaran davant dels casos menys greus

El Departament de Salut introduirà canvis en els barems que regeixen les llistes d'espera, segons va explicar ahir el conseller Ruiz. S'avaluaran els casos que constitueixen les diferents llistes d'espera quirúrgiques i s'introduiran prioritats d'acord amb els criteris d'urgència clínica que estableixin els professionals. Els casos que siguin considerats urgents –aquelles persones que tenen un risc vital o que tenen amenaçada la funció d'algun òrgan vital– passaran davant d'aquells que no ho són, i d'aquests darrers es farà un seguiment per controlar justament possibles canvis d'estat de salut que puguin agreujar la situació. Així, en lloc de “llistes d'espera” es parlarà de “llistes d'accés”. “Entenem que el que hem de gestionar és que la gent rebi el tractament, no el temps que s'esperi”, va exposar.

Terrenys per al Trueta

El conseller Ruiz va explicar que s'estan buscant terrenys alternatius per construir el nou hospital Josep Trueta de Girona. Segons va explicar, el problema de la zona prevista per al nou centre és que pertany a l'Estat i, per tant, l'edifici que s'hi construís passaria a ser, automàticament, patrimoni de la Seguretat Social, com ho són de fet l'actual Trueta i els altres hospitals de Catalunya gestionats per l'Institut Català de la Salut (ICS). Salut espera que l'Estat transfereixi la propietat dels terrenys, però en desconèixer el moment en què això pot passar, els responsables sanitaris ja han iniciat contactes amb l'Ajuntament de Girona per buscar uns terrenys alternatius, que el conseller va evitar concretar. Pel que fa al projecte del nou Trueta, Ruiz va dir que el primer que cal plantejar és “què ha de fer” aquest centre hospitalari, i, després de definir-ho, caldrà dissenyar el projecte que millor s'escaigui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.