Salut

salut

Geli diu que el model sanitari recula als 80

Alerta que l'accés de la privada a l'hospital d'Olot fomenta les mútues

La diputada del PSC al Parlament i exconsellera de Salut, Marina Geli, va alertar ahir a Olot sobre l'inici de la reconversió del sistema sanitari català que comporta l'obertura de l'hospital garrotxí a la sanitat privada, i va remarcar que s'està tornant al model dels anys 80. Geli, acompanyada del portaveu socialista a l'Ajuntament d'Olot, Josep Guix, va afirmar que l'hospital ha tancat el pressupost del 2011 amb superàvit, per la qual cosa l'argument del patronat rector de l'ens d'obtenir ingressos extres per la via de la privatització no és vàlid. “Estem davant d'una manera indirecta de promoure que qui pugui es faci d'una mútua privada”, va sentenciar. A més, hi va afegir que això obre una doble via d'accés a la sanitat, i va reclamar un debat ètic sobre aquest tema. Per l'exconsellera, tot plegat és la punta de llança d'un canvi que es pot generalitzar, i a l'hospital d'Olot s'està només en una primera fase, que consisteix en el fet que la medicina privada la facin els facultatius que vulguin del mateix centre, en anestesiologia i en cirurgia de baixa intensitat. Però n'hi ha dues més sense data que preveuen l'accés dels professionals forans i la possibilitat de fer proves diagnòstiques també per la privada. Geli va demanar una normativa molt clara per evitar privilegis i va dir que la major rendibilitat vindrà de compartir serveis amb els hospitals de Vic i Campdevànol.

Joana Ortega, a Olot

També ahir, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va anunciar a Olot que el nou PUOSC tindrà una part per destinar a manteniment i, per a ajuntaments amb desequilibri financer, una part per saldar el deute. Respecte a les lleis d'hisendes locals i de governs locals, va indicar que es fan sobre la base del respecte a l'Estatut i a la divisió territorial catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.