Salut

Es demana a Algemesí el manteniment del poder adquisitiu dels desprotegits

Més Algemesí treu cara pels pensionistes i els malalts crònics

La formació política local Més Algemesí, ha tret pit en favor de jubilats i pensionistes i assegura que gran part dels jubilats i pensionistes locals i comarcals ho són pel règim agrari, i això implica que la majoria cobren la pensió mínima. Aquests pensionistes han contribuït solidàriament amb el seu esforç i cotitzacions a la Seguretat Social i ara la societat es comporta insolidàriament amb ells i els canvia “les regles del joc”. Més Algemesí no pot més que denunciar aquesta injustícia amb els nostres majors.

No menys insolidari és la qüestió per als malalts crònics o per als aturat, i en general per a tota la població. No oblidem que aquestes falses mesures d'estalvi poden tornar-se en contra del propi sistema sanitari, ja que, dificultar l'accés de la població a les medicines pot comportar que part d'aquesta població acabe per no prendre les dosis oportunes o no prendre-les en els moment oportú.

La mesura aprovada per Rajoy és una mesura que per a res va a contribuir a racionalitzar la despesa farmacèutica. Els jubilats d'Algemesí ja pagaren en els seu moment les quotes a la Seguretat Social per tal de no tenir que pagar ara res. Ells no són els culpables de la crisi, i per tant no l'han de pagar. Per a Més Algemesí no es cert que el sistema sanitari estatal siga “insostenible”. L'Estat Espanyol està per baix de la mitjana de l'Europa dels Quinze; fins i tot per sota de la mitjana de l'OCDE.

Per a aquesta formació política s'ha de racionalitzar l'ús del sistema públic de salut, però això no es fa per aquesta via que va a afectar al poder adquisitiu dels majors. El dret a la salut passa per un servei públic que, com a públic que és, està ja finançat per tots.

Per totes aquestes raons, per solidaritat i per evitar que els pensionistes i malalts crònics d'Algemesí es vegen perjudicats per una decisió insolidària Més Algemesí presentarà demà una moció per a que el Ple de l'Ajuntament defense els drets d'aquests col·lectius, i en general de tots els ciutadans, demanant al govern estatal la retirada d'aquesta mesura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.