Salut

L'Obra Social “la Caixa” dona suport a 1.467 malalts del País Valencià

El Programa d'Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades ha atés 32.938 pacients en tot l'Estat

S'hi desenvolupa el programa a Dénia, Alacant i València en col·laboració amb Aspanion i Carena

Els dos equips de professionals que desenvolupen el programa al País Valencià, ofereixen atenció psicosocial a l'Hospital Marina Alta de Dénia, l'Hospital General d'Alacant, l'Hospital Clínic i la Fe de València. A més, atenen a domicili els pacients derivats d'aquestes centres hospitalaris.

D'aquesta manera, la Fundació “la Caixa” impulsa conjuntament aquest programa amb Aspanion i l'Associació Carena i pel moment han atés al País Valencià un total de 1.467 malalts i més de 2.200 familiars.

Un estudi promogut per l'Obra Social a partir del programa per a l'atenció integral, evidencia l'efectivitat del tractament psicològic, emocional i de cures pal·liatives en aquesta classe de malalts i llurs famílies.

L'edat mitjana dels pacients tractats és de 69,4 anys i els extrems del segment es xifren entre els 11 i els 98 respectivament. Per sexes, la mostra està equilibrada encara que el percentatge de dones de més de 59 anys és del 27,9% front als 18,1% que són homes.

L'informe mostra com el 81,3% dels casos intervinguts, la patologia principal del pacient era d'origen oncològic, tot i que també han estat tractades pluripatologies geriàtriques i insuficiències cardíaques.

Quan al motiu principal de la consulta a l'equip d'atenció psicosocial, el 30,37% dels pacients responen a una sintomatologia ansiosa, seguida de processos evolutius crònics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.