Salut

salut

Compte enrere pel trasllat al nou hospital d'Olot

Es constituiran dues comissions per preparar i executar el desmantellament del Sant Jaume i la posada en servei del nou centre

Ha d'obrir portes a partir de l'estiu de l'any vinent

El nou hospital comarcal de la Garrotxa d'Olot tindrà una fundació rectora creada expressament per a la qual ja s'està treballant en la creació d'uns nous estatuts. La creació de l'entitat nova respon a la voluntat que tingui més representació comarcal i de tots els agents implicats en la sanitat i la salut públiques de la comarca de la Garrotxa. La fundació, per tant, serà més específica en la dedicació a l'atenció dels malalts greus.

L'actual fundació de l'hospital Sant Jaume d'Olot, en canvi, s'adaptarà als nous usos que es volen donar a l'actual centre hospitalari comarcal. Tot està per definir, però l'opció més probable és que el Sant Jaume torni als orígens i es dediqui a l'atenció social, en aquest cas, a la de les persones grans, amb l'ampliació dels serveis de centre de dia i, entre altres coses, amb l'habilitació de pisos tutelats.

De fet, els usos de l'hospital actual un cop buit són objecte de debat i de propostes i contrapropostes des de fa uns quants mesos. El grup municipal d'ERC, a l'oposició de l'Ajuntament, fins i tot ha fet una enquesta a peu de carrer per tal de fer conèixer què en pensen els olotins. Ampliar el geriàtric que hi ha i donar més serveis a la gent gran és l'aposta majoritària. Una oficina de turisme i un hotel d'entitats han estat altres propostes que s'han llançat des de les eleccions passades. Fins i tot, s'ha arribat a proposar que a l'edifici hi hagi diversos d'aquests serveis.

La definició de les funcions de l'hospital vell i de les noves fundacions són els temes de l'agenda de les properes reunions del patronat rector del centre hospitalari olotí.

Trasllat

Per altra banda, el trasllat al nou hospital comarcal comença el compte enrere. De fet, és un altre afer que ha d'afrontar l'ens rector. En principi, han previst crear dues comissions perquè planifiquin el trasllat dels serveis, és a dir, per al desmantellament dels que s'ofereixen actualment a l'hospital vell, i per la posada en servei del nou.

Aquestes tasques estan previstes per a l'estiu de l'any vinent. Per ara, les obres de l'edifici estan pràcticament enllestides, però hi falta l'equipament interior. Una comissió que es crearà tindrà un caire mèdic, professional i tècnic, i l'altra assumirà la gestió dels aspectes legals i administratius.

El trasllat cap al nou hospital està en marxa.

LA DATA

07.2009.
És el mes i l'any
en què es van adjudicar definitivament les obres de construcció del nou hospital d'Olot.

LA XIFRA

32,4
milions
són el que ha costat la construcció del nou centre hospitalari, i 10 més, el seu equipament interior.

Nous serveis que eviten desplaçaments

Els serveis nous més destacats són el de TAC, la ressonància magnètica i l'hemodiàlisi. Hi haurà 90 llits d'hospitalització, i 30 d'atenció sociosanitària, entre altres serveis.

Tres anys d'obres per al nou centre hospitalari

El 2005 es va posar a licitació l'avantprojecte del nou hospital, el 2009 se'n va aprovar la construcció, i es van adjudicar les obres a Sacyr i Tau, per 32,4 milions, i l'equipament, per 10 milions més.

Acabat a final d'aquest any, però no equipat

El termini de finalització de l'edifici del nou hospital (el pressupost és de 39 milions) continua sent aquest any. No es podrà posar en servei immediatament perquè faltarà equipar-lo.

Compartir serveis amb altres hospitals

L' ICS i l'Hospital Sant Jaume d'Olot han creat un òrgan de gestió compartida per a l'atenció pediàtrica. El centre olotí comparteix serveis amb els de Vic i Campdevànol, com ara la digestologia.

Preveuen obrir portes a la medicina privada

L'hospital Sant Jaume d'Olot, té previst obrir les portes a l'activitat mèdica i quirúrgica privada. És una estratègia per compensar les retallades i afrontar amb garanties el futur d'aquest equipament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Víctor Català i el ball del drac

L’Escala
Josep Maria Contel
Taller d’Història de Gràcia. Comissió del Nomenclàtor de Gràcia

“Volem recuperar topònims i part de la història de Gràcia”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

Alfons XIII, el repressor

Medi Ambient

Troben a Begues un rar exemplar de papallona en un parc metropolità

Begues
economia

La icònica pastisseria Danés d’Arenys de Mar tanca, però continuarà fent coquetes

arenys de mar
amèrica del sud

El Suprem del Brasil ordena suspendre la xarxa social X en el país

barcelona
SERVEIS

Tona invertirà més d’un milió d’euros en renovar la xarxa d’aigua potable

TOna
SOCIETAT

Agramunt inaugura una escultura dedicada al torró, el dolç que l’identifica

Agramunt
SERVEIS

Les millores en el servei de bus urbà de La Roca s’aplicaran al setembre

La Roca del Vallès