Salut

SALUT

Alerten que la gestió de l'ABS de l'Escala perilla de caure en mans privades

És una de les dotze àrees bàsiques de salut de tot Catalunya que s'han tret a concurs

Geli (PSC) afirma que s'ha adjudicat a una empresa aliena al sector

L'àrea bàsica de salut de l'Escala és una de les dotze de tot Catalunya que estan immerses en el procediment administratiu de concessió de la gestió, un procés que es repeteix cada sis anys i que, en aquest moment, afecta dues àrees bàsiques més de les comarques gironines, la de la Vall d'en Bas i la de Cassà de la Selva. En el cas de la població empordanesa, ahir (l'últim dia de campanya electoral) la candidata socialista i exconsellera de Sanitat Marina Geli va afirmar que li “havia arribat” que la concessió de l'Escala ja està adjudicada –“els ho han dit verbalment”, va explicar– a l'empresa Eulen, una multinacional especialitzada en la neteja i que, a l'Escala, per exemple, té la concessió del menjador escolar. Per Geli, la sorpresa és “l'adjudicació a Eulen, una empresa que no té res a veure amb el sector sanitari”: “L'adjudicació definitiva es farà d'aquí a dos mesos, però ja els han dit que ha guanyat Eulen, perquè anava 8.000 euros per sota del preu; ara hi ha dos mesos per presentar al·legacions [la fundació Salut Empordà, concessionària actual, també hi aspira] i després l'adjudicaran.”

“No hi ha res decidit”

Josep Trias, director dels serveis territorials de Salut de Girona, afirma que el procés d'adjudicació no està encara tancat i nega que hi hagi cap gestió d'ABS concedida: “Amb tota rotunditat, dic que el procés està obert i, en cap cas, s'ha decidit res encara.” “Està en el procés d'obertura de pliques i, per tant, tot el que es diu son especulacions”, hi afegeix. Tant Geli com Trias, admeten que aquests concursos són habituals: “Cal complir la llei de contractacions de l'administració, que fa que totes les ABS d'empreses públiques i fundacions hagin de sortir a concurs cada sis anys.”

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, es mostra preocupat i reclama que, “abans no es tanqui tot el procés”, els usuaris i ell mateix, com a representant dels escalencs, hi puguin dir alguna cosa. “Nosaltres, amb Figueres, hem anat bé i, per tant, és una situació que caldria mantenir, si les diferències son poques”, va apuntar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.