Salut

SALUT

L'ICS rep 56 residents que faran la seva especialitat a Girona

L'Institut Català de la Salut Girona tindrà des d'avui 56 residents, provinents d'arreu de l'Estat i també de fora, que passaran els propers anys a Girona per dur a terme la seva especialitat.

Arriben 28 metges de diferents especialitats, vint metges de medicina familiar i comunitària, un farmacèutic, tres infermeres que faran l'especialitat de llevadora i quatre infermeres que faran l'especialitat d'infermeria familiar i comunitària.

De cara a l'any vinent, aquesta oferta s'incrementarà amb la d'una plaça d'infermeria pediàtrica a l'hospital Doctor Josep Trueta, ja que el Ministeri de Sanitat acaba d'acreditar el centre sanitari amb aquesta nova plaça, que fins ara no havia obtingut mai.

Dels vint metges de família, sis passaran dos anys al Trueta i després faran la seva rotació a l'assistència primària. La resta combinaran la seva residència en l'àmbit de primària amb una estada als diferents hospitals docents –a part del Trueta, l'hospital de Palamós, el Santa Caterina, l'hospital de Calella i l'hospital de Figueres–. Per la seva banda, el resident de farmàcia hospitalària i els de la resta d'especialitats estaran entre quatre i cinc anys a l'hospital Doctor Josep Trueta, mentre que les quatre llevadores que vénen hi estaran dos anys, i les infermeres de família es repartiran entre les àrees bàsiques de salut de Can Gibert del Pla i Taialà. Per la seva banda, hi ha sis centres d'atenció primària de l'ICS Girona on els residents faran la formació de postgrau (s'han ofert vint places per a metges de família i quatre d'infermeria). Aquests centres són els de Can Gibert del Pla, Montilivi, Taialà, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar. L'acte de benvinguda oficial als residents es farà avui a dos quarts de deu a l'àmbit de primària de l'ICS a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.