L'edifici s'ampliarà per poder unificar recursos

Vuit anys després de la seva inauguració, l'edifici del CAP d'Alcover ja s'ha fet petit. «Per poder atendre adequadament totes les necessitats en condicions òptimes, l'ampliació del centre és imprescindible», declara Ramon Descarrega, director de l'ABS Alt Camp Oest.

Fonts de la direcció territorial de Salut han assegurat que les previsions del departament ja tenen en compte aquest projecte i que cap a finals d'any o començament del 2010 podria concretar-se el pressupost necessari per tirar endavant l'operació de condicionament de les instal·lacions, modernes i pràctiques però que hauran de redistribuir-se per poder rendibilitzar molt més la superfície actual.

Una de les prioritats del projecte d'ampliació és augmentar el recinte d'atenció d'urgències. «No podem oblidar que aquí donem assistència les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any», insisteix el director de l'ABS Alt Camp Oest. Paral·lelament, també està previst millorar el capítol del transport sanitari, reagrupant en el mateix complex de l'entorn del centre aquests tipus de vehicles.

Però el projecte d'ampliació encara va molt més enllà i, segons les previsions, el recinte sanitari podrà disposar d'una unitat del diagnòstic per la imatge, «un servei del tot necessari per evitar desplaçaments a la població d'aquesta zona si es fan alguna lesió que requereixi una radiografia», explica Ramon Descarrega.

Amb tots aquests canvis i modificacions en la seva estructura, els equipaments sanitaris de l'ABS Alt Camp Oest, estructurats en una planta baixa i primer pis, oferiran un servei molt més ampli del que ara rep el pacient. D'aquesta manera, el model de gestió del centre s'assegura la continuïtat de moltes de les seves activitats, un model que per Ramon Descarrega «és perfectament aplicable a altres entorns, i més dins del format sanitari català, que disposa de tants proveïdors».

La gestió econòmica i la racionalització de recursos sanitaris «es mantenen en un nivell òptim i la despesa mitjana per cada recepta també és força correcta», conclou Ramon Descarrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.