Salut

Morella exigeix a la Generalitat major sensibilitat amb els dependents

La política municipal contrasta amb l'autonòmica en la qualitat i quantitat de serveis que s'ofereixen des del municipi

A la sessió plenària celebrada ahir al vespre a la capital de la comarca dels Ports, l'equip de govern presentà l'informe de la nova aplicació de la Llei de la Dependència.

Any rere any, es veu com es modifica aquesta Llei i els seus recursos van disminuint o paralitzant-se. En aquest sentit, és més que necessari que es notifiquen per escrit als dependents tots els canvis que es produeixen en aquesta Llei, així com, en què procés es troben els seus expedients.

Des del consistori morellà sempre s'ha reivindicat una llei àgil, que done suport als dependents i a les seues famílies. No es pot entendre que valoracions sobre el grau de dependència es demoren durant 9 mesos o que dependents amb proposta PIA des de l'any 2011 encara no tinguen resolució. També és incomprensible que les famílies no sàpiguen en què consistirà la valoració.

La Llei de la Dependència és fonamental perquè els pacients puguen entrar a la Residència o el Centre de Dia. Aquesta ha estat una de les principals traves, juntament amb els impagaments de la Generalitat, que ha tingut Morella per tirar endavant amb el seu Centre de Dia.

Malgrat totes aquestes dificultats, el Centre ha complert recentment 4 anys situant-se com un espai de referència per a la gent gran de la localitat, i en l'actualitat, té 15 places públiques cobertes i un usuari més, amb una plaça privada. A més de l'atenció que es dóna en aquest espai, més de 50 usuaris van a altres serveis complementaris com fisioteràpia, tallers de memòria o menjador social. En l'actualitat, s'ha incrementat el nombre de serveis i també s'oferta el de logopeda o psicòleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.