Salut

maresme

Les mobilitzacions per mantenir els metges a Mataró s'amplien

Els veïns de Cerdanyola anuncien que es tancaran al CAP del barri seguint l'estela dels de Rocafonda i el Palau

També reclamen el retorn d'un professional vinculat al centre durant 20 anys

Les mobilitzacions ciutadanes en defensa de la permanència de diferents metges de família en els CAP de Mataró continua i s'estén a la ciutat. A les concentracions i ocupació del centre de Rocafonda i el Palau s'afegeix ara l'anunci fet des de l'Associació de Veïns de Cerdanyola d'ocupació del CAP del barri avui per reclamar el retorn d'un metge vinculat a l'equipament “des de fa vint anys” i que, segons el comunicat, va marxar de manera “forçada”. Els veïns celebraran una assemblea veïnal a la segona planta de l'edifici i entre les reclamacions que fan al departament de Salut destaca la presència de mediadors interculturals en el CAP i d'un pediatra. En l'escrit, els veïns asseguren que fa més d'un any que estan reclamant aquestes millores seguint les vies oficials, però com que “ningú no fa cas” han decidit fer un pas més amb les demandes alhora que donen suport als conciutadans dels barris de Rocafonda i el Palau que ocupen el CAP des de la setmana passada.

Precisament els veïns de Rocafonda i el Palau van respondre massivament a la convocatòria d'assemblea de l'entitat feta dilluns a la nit. Unes 400 persones es van reunir al CAP de Pintor Estrany per debatre sobre la situació i reafirmar la seva coneguda demanda de mantenir en el centre les dues metgesses interines que avui han de deixar la plaça que ocuparan de forma fixa dos nous professionals. A la reunió, on hi va ser present l'alcalde, Joan Mora (CiU), els veïns van tornar a recordar que el CAP ha de recuperar el servei de mediació, l'ampliació dels horaris i un reforç per atendre la zona agrària de les Cinc Sènies que depèn del centre.

Des de l'ICS ja s'ha respòs als veïns que una de les doctores que havia de marxar continuarà en el CAP i que els dos metges que s'incorporen recuperen una plaça que els és pròpia. A més, el departament considera que la plantilla de professionals mèdics que donen servei al barri és “suficient per garantir un servei de qualitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia