Salut

Sanitat es compromet a cobrir la vacant de Xaló

Marina Salut, enganya a Conselleria amb la baixa del metge d'aquesta localitat

El passat dimecres representants de l'Ajuntament de Xaló, l'alcalde Joan Miquel Garcés i el regidor Àlex Seguí, es van reunir amb el Subsecretari de Sanitat, Ignacio Ferrer, i el Director de Gestió Sanitaria, Manuel Yarza, en les oficines de Conselleria de Sanitat a València.

L'Ajuntament havia sol·licitat aquesta reunió per debatre el problema que ha viscut el poble els últims quatre mesos davant de la baixa del Doctor Morillo, que Marina Salut no va substituir, creant un caos en el Centre de Salut de Xaló.

En la reunió va quedar clar que Conselleria de Sanitat havia estat enganyada per part de l'empresa i es van comprometre a cobrir la plaça que deixarà vacant el mateix metge, que es jubilarà el proper mes d'abril sense reincorporar-se.

Segons Conselleria, a instàncies de Marina Salut, la baixa del metge es va cobrir quatres dies després de produir-se. Des de l'Ajuntament se'ls va informar que la baixa encara no s'ha suplit i que, per tant, Marina Salut mentia.

La baixa del metge es va produir per una intervenció quirúrgica programada i, per tant, totalment previsible, com ho era també que enllaçaria la baixa amb la seua jubilació. Davant d'això, la reacció de Marina Salut va ser no fer res. Esperar. I quan es col·lapsava totalment el Centre de Xaló enviava a un metge uns dies. Res més.

La pressió social per part dels ciutadans al centre i de l'Ajuntament va provocar una reacció per part de Marina Salut. Però no va ser substituir la baixa si no redistribuir la plantilla de metges dels Centre de Salut de Benissa, al qual pertany el de Xaló.

Els pacients de Morillo es van repartir entre dos metges, però perquè un havia dimitit com a Coordinador del Centre de Benissa i l'altre va deixar part del seu cupo perquè es repartira entre els metges de Benissa. Així, amb els mateixos metges s'ha absorbit la cartera de pacients del Doctor Morillo.

L'Ajuntament entenia que aquesta mesura era eventual i va mostrar la seua preocupació al Subsecretari de Sanitat, així com el compromís de cobrir la vacant una vegada es jubile el metge i acabar amb la situació actual. Els dos representants asseguraren que l'empresa té l'obligació contractual de cobrir les vacants i, per tant, així es farà.

Per altra banda, des de l'Ajuntament també es va exigir que Conselleria prenguera mesures davant l'actuació de Marina Salut. Aquestos fets no poden quedar impunes i, per tant, cal exigir responsabilitats a l'empresa i, si escau, una sanció econòmica amb la finalitat que no torne a passar ni a Xaló ni a cap altre poble.

També Marina Salut ha mogut fitxa i torna a tindre de Coordinador del Centre de Benissa al Doctor Tomás Rodríguez, que havia dimitit per un cúmul de circumstàncies i que ha acceptat reincorporar-se després d'un canvi d'actitud per part de l'empresa en qüestions internes i per l'arribada del nou Comissionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’emigrant barceloní té 30 anys

Barcelona
Miquel Brugat Vilanova
Alcalde de Peralada (Junts per Peralada i Vilanova)

“Hem hagut de frenar molts projectes arran de la sequera”

Peralada
societat

Barcelona destinarà 130 milions d’euros al nou Pla estratègic de ciència i innovació, el doble que a l’anterior

Barcelona
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona