Salut

salut

L'hospital de Salt va fer un 11% més d'operacions el 2013

El Santa Caterina va atendre l'any passat 1.144 naixements, un 39% dels quals van ser per part natural

L'hospital de Santa Caterina de Salt va fer, el 2013, un total de 7.054 intervencions quirúrgiques, un 11% més que el 2012. I entre els diferents tipus d'intervencions cal destacar l'augment del 24% de les altes hospitalàries en cirurgia major ambulatòria, operacions sense ingrés, de les quals se'n van fer 2.836. Les dades les va donar a conèixer ahir el director de centre de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), Miquel Carreras, en un acte adreçat als professionals de la institució, en què es va fer balanç de l'activitat del 2013. El doctor Carreras va indicar que la posada en marxa de les dues noves sales d'operacions –ara en construcció– permetrà incrementar l'activitat quirúrgica. Les obres van al ritme planejat i és previst que les dues noves sales entrin en servei aquesta primavera. Amb aquestes obres, l'hospital de Salt guanyarà una sala per a cirurgia major –en tindrà sis– i una altra per a cirurgia menor, on es faran intervencions que requereixin només anestèsia local.

Una altra de les dades que es van destacar des de la direcció va ser el nombre de parts que es van atendre l'any passat, que van ser 1.144. Un 39% dels parts van ser naturals, una xifra que consolida el Santa Caterina com a referent en aquest tipus de parts. El nombre d'urgències va disminuir en 622 casos, i va passar de les 44.350 del 2012 a les 43.722 de l'any passat.

LA XIFRA

7.054
intervencions
quirúrgiques realitzades l'any passat. Es van donar un 24% d'altes en cirurgia major ambulatòria.

Augment del nombre de visites a domicili

En l'àmbit de l'atenció primària, a les tres àrees bàsiques de salut que gestiona l'IAS (Cassà de la Selva, Breda-Hostalric i Anglès) es va registrar un increment del nombre de visites domiciliàries. De visites mèdiques se'n van fer 3.595 (prop d'un 29% més que el 2012) i d'infermeria, 8.615 (13% més). En l'àmbit del diagnòstic, sobresurt el nombre de ressonàncies magnètiques: 3.216, un 13% més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.