Salut

Can Prat atén 114 dependents en dos anys

El 30 % dels atesos al centre terapèutic de Mata s'han rehabilitat

La comunitat terapèutica Can Prat, dedicada a la rehabilitació de persones que tenen alguna dependència i que va obrir l'any 2012 a Mata (Porqueres), ha atès un total de 114 usuaris. Un 30% han aconseguit rehabilitar-se de la dependència de substàncies com ara la droga, l'alcohol o el joc. Una altra dada destacable d'aquests dos anys és que la meitat dels que van abandonar la teràpia –un 15%– estan a mans de professionals per seguir el procés de rehabilitació.

Aquest centre és gestionat pel grup Atra, especialitzat en serveis de tractament comunitari de la salut, i disposa d'un equip de dotze professionals, entre psicòlegs, terapeutes i fisioterapeuta.

Perfil variat

El perfil dels residents de Can Prat és molt variat, ja que hi ha des d'universitaris fins a persones amb estudis bàsics o empresaris. El centre funciona com una comunitat terapèutica on 20 residents conviuen amb els altres membres durant les 24 hores del dia i amb la possibilitat de fer alguna sortida un cop el tractament està ben encarrilat. La seva entrada és voluntària i es fa a partir de la derivació dels centres d'atenció i seguiment (CAS) de la xarxa pública de drogodependències de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia