Salut

Tres candidats en els comicis dels metges

L'oftalmòleg Joan Felip encapçala la tercera llista, que inclou Antoni Mulà, que va perdre les darreres eleccions

L'oftalmòleg Joan Felip va fer efectiva ahir, a primera hora de la tarda, la presentació de la seva candidatura per presidir el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG). Amb aquesta llista, seran tres les que concorreran a les eleccions que se celebraran a mitjan juny després que ahir a les vuit del vespre es va tancar el termini per a la presentació de candidatures. Així, i sempre que la junta electoral faci, aquest matí, la proclamació oficial de les llistes, els candidats a presidir el col·legi de metges seran: el forense Narcís Bardalet, l'anestesiòleg Josep Vilaplana i l'oftalmòleg Joan Felip. Aquests dos últims són especialistes de l'hospital Josep Trueta de Girona.

El doctor Felip inclou en la seva candidatura per governar el COMG els propers quatre anys el ginecòleg de l'hospital de Blanes Joan Antoni Mulà, que fa quatre anys, i contra tot pronòstic, va perdre les eleccions després d'enfrontar-se a l'actual president de la institució, Benjamí Pallarés. Mulà es presenta per ocupar el càrrec de secretari. La resta de la candidatura de Felip està formada per Maria Josep Martí, especialista de medicina de l'esport de l'hospital de Palamós; Eliana Castañeda, ginecòloga també de l'hospital comarcal del Baix Empordà, i Josep Casadesús, forense de Girona. Completen la llista els aspirants a vocals: Ignasi Sambola, otorinolaringòleg del Trueta; Maria Victoria Huerta, patòloga de l'hospital de Figueres; Laura Ferrer, metge APD jubilada; Juan José Espinosa, cirurgià de l'hospital de Puigcerdà, i Quim Santos, metge de família d'Arbúcies. El doctor Felip va explicar que el seu objectiu és “donar un aire més obert i participatiu al col·legi de metges i incrementar el nivell de comunicació entre el COMG i els facultatius”. “Estar més informats i donar més informació”, va destacar.

Els tres candidats es presenten per primer cop a presidir el col·legi de metges amb unes llistes molt renovades. A aquestes eleccions, que s'esperen que siguin més participatives que mai però exemptes de polèmica, estan cridats a participar els 2.500 metges gironins que estan col·legiats. La campanya electoral s'iniciarà dilluns vinent i s'allargarà fins al dia 15 de juny. I les eleccions se celebraran des del dia 16 fins al dia 19 inclòs. I per primer cop s'introduirà el vot electrònic, un sistema que ha de permetre una participació més gran entre els electors. El 2010, la participació va superar el 40%.

Volem que hi hagi més obertura i una comunicació més gran entre el COMG i els col·legiats
Joan Felip
oftalmòleg de l'hospital trueta
La llista representa tots els estaments mèdics i inclou pesos específics
Narcís Bardalet
forense i pediatra
Apostem per la transparència, el compromís i la professionalitat
Josep Vilaplana
anestesiòleg del trueta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca
patrimoni

Restauren mig miler d’elements arquitectònics i escultòrics gòtics de la coberta de la Catedral de Tortosa

Tortosa