Salut

Reunió per la contaminació a l'ecoparc 2

La Generalitat assegura als municipis que no hi ha perill per als veïns

La directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, es va reunir ahir amb alcaldes i representants de Montcada i Reixac, Ripollet, Santa Perpètua i Barberà del Vallès per traslladar-los que no hi ha cap perill per a la població per les emissions de l'ecoparc 2. La reunió havia estat sol·licitada pels quatre consistoris després que un estudi revelés que s'havien detectat nivells elevats de formaldehid relacionats amb la planta de tractament de residus. Farran va assegurar que, com diu l'estudi, “no es pot establir una correlació entre els nivells de formaldehid detectats i l'ecoparc”, ja que hi ha afegit que “hi ha més d'un focus d'emissió d'aquest gas a banda de la planta de tractament”.

Des de la direcció de Qualitat Ambiental s'ha informat que no es fan estudis generals sobre la presència de formaldehid a l'atmosfera perquè aquest gas no forma part dels contaminants que tenen marcats per llei els seus valors de referència i, per tant, no hi ha obligació d'incloure els mesuraments en els estudis que es fan. Els representants dels ajuntaments van demanar informació de les superacions dels nivells d'aquesta substància que hi va haver el febrer del 2011 i que recull un estudi de la Universitat Rovira i Virgili. La directora va admetre que es van detectar nivells elevats de formaldehid a la xemeneia, però va recalcar que això va passar en un moment molt puntual que no es va perllongar en el temps i que no va ser necessari advertir la població. El que es va fer és requerir a l'ecoparc que prengués les mesures oportunes per reduir les emissions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia