Salut

Queixes a Anglès per la retallada en l'ambulància

El govern redueix a la meitat les hores del servei i fa indignar el consorci Ter Brugent

L'Ajuntament d'Anglès ha començat un període de recollida de firmes contra els plans del Servei Català de Salut (SCS)de reduir a la meitat (de 24 a 12 hores) el servei d'ambulància al poble a partir del mes de gener que denuncia l'alcalde, Pere Espinet (Per Anglès Units, PAU).

Espinet diu que entre Olot i Girona només hi ha l'ambulància d'Anglès tot el dia i que reduir el servei provoca malestar. “La retallada faria empitjorar encara més una zona marcada des de fa temps per la crisi [...] Aquesta forta crisi fa que els veïns tinguin una psicosi que les institucions menystenen aquest territori”, afirma.

Dues mil adhesions

La campanya de signatures inclou Anglès i la resta de municipis del consorci del Ter Brugent (La Cellera, Osor, Susqueda, Sant Julià de Llor i Bonmatí i Amer). Fins ahir, i comptant les signatures del casal d'estiu local, l'Ajuntament ja té 2.000 adhesions. Pobles com ara les Planes d'Hostoles, Sant Martí Sapresa i Brunyola es podrien afegir al procés.

La campanya va començar amb l'aprovació unànime d'una moció a Anglès. El 12 de juny, els tretze regidors –vuit del PAU, tres de no adscrits i dos de CiU– van demanar el manteniment del servei i van recordar “l'alt envelliment de la població i l'alt índex d'atur de la zona” de la comunitat del Ter Brugent “a causa de les males comunicacions”.

Reunió amb Trias

Responsables dels ajuntaments del Ter Brugent van reunir-se dilluns al consistori d'Anglès amb el director del Serveis Territorials de Salut, Josep Trias, i el director del sector sanitari de la Selva, Salvador Campasol, entre d'altres.

Espinet demana al SCS una reunió pública al territori perquè es coneguin les raons de la “retallada”. El batlle reclama que continuï el servei 24 hores i que, si no fos possible, que l'ambulància del futur “sigui medicalitzada, i no la bàsica d'ara”. A Anglès, el govern ja va prescindir de l'horari nocturn del CAP, recorda el batlle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia