Salut

Continua el degoteig d'afectats per legionel·losi al Vallès

Ja són 35 els casos detectats a Sabadell, mentre que a Ripollet no n'hi ha de nous

Un altre afectat per legionel·losi eleva fins a 35 el nombre de casos detectats a Sabadell i fa que a la comarca del Vallès Occidental ja siguin 40 les persones infectades. A Ripollet, en les últimes hores no s'ha detectat cap cas més i, per tant, són cinc els afectats.

Salut treballa amb la hipòtesi de l'existència de dos brots de legionel·losi que han coincidint en el temps i que han afectat Sabadell i Ripollet, dues poblacions separades per dotze quilòmetres. A causa de la malaltia han mort quatre persones a Sabadell i tres a Ripollet. Continuen ingressats disset malalts –repartits a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, l'hospital General de Catalunya a Sant Cugat i l'hospital del Mar de Barcelona– i setze han estat donats d'alta.

El Departament de Salut, l'Agència de Salut Pública de Catalunya i els ajuntaments de Sabadell i Ripollet continuen amb la investigació per determinar quin ha estat l'origen dels brots. En els pròxims dies, es coneixeran els resultats de les analítiques realitzades a les instal·lacions que podrien estar implicades en els brots.

Salut no descarta que pugui créixer el nombre d'afectats, ja que la malaltia té un període d'incubació de deu dies com a màxim. L'últim infectat de Sabadell va mostrar els primers símptomes el dia 18, i l'últim de Ripollet, el 16.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia