Salut

Estudi sobre el maneig del pacient a casa

El paper dels cuidadors és clau per evitar els reingressos hospitalaris

Investigadors de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) duen a terme un estudi anomenat Família Experta que té l'objectiu de demostrar científicament com amb més coneixements sanitaris i de pautes d'actuació que cal que els cuidadors segueixin amb persones amb una malaltia crònica no oncològica es pot reduir el nombre de reingressos hospitalaris i millorar la qualitat de vida dels pacients. L'estudi, liderat pel cardiòleg de l'IAS, Marco Antonio Paz Bermejo, es fa sobre una mostra de 200 casos amb insuficiència cardíaca (IC) i malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), i durarà un any. La investigació, finançada pels laboratoris Novartis, es du a terme amb pacients de les àrees bàsiques de salut de l'IAS (Breda-Hostalric, Cassà de la Selva i Anglès) i el CAP de Salt.

L'edat mitjana dels pacients amb malaltia pulmonar crònica és de 75,4 anys, i amb insuficiència cardíaca, de 81,7. Les dones en representen el 41,8% en el primer cas, i el 56,9% en el segon. El cardiòleg posa en relleu que en tots dos grups es detecta que un 50% fan un mal compliment del tractament i que els pacients tenen poca percepció de la seva qualitat de vida, que “esperen millorar amb el projecte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia