Una vacuna que costarà uns 7 euros i que s'administrarà el novembre en una o dues dosis

La vacuna contra la grip A es podria començar a administrar a primers de novembre. Les autoritats sanitàries catalanes confien que aquesta vacuna, de la qual no disposaven els països de l'hemisferi sud quan van haver de fer front a la fase d'epidèmia de la grip A, permeti fer una fotografia final del pas de l'epidèmia per Catalunya diferent de la que ha sortit de l'hemisferi sud. És a dir, que contribueixi a rebaixar el nombre de persones que en resultin afectades i, per tant, a reduir els casos greus.

El preu de la vacuna de la grip estacional, que s'administra en una sola dosi, és de 4,66 euros i el de la vacuna contra la grip A, si bé encara no està tancat, podria situar-se entre els 6 i els 7 euros. Un dels factors que influirà en el preu final de la vacuna és si s'administrarà en una o dues dosis. La doctora Pedrerol creu que seria millor que es pogués administrar en una sola dosi de cara a assegurar una cobertura més àmplia dels grups de risc.

La Comissió Europea (CE) ha autoritzat la comercialització a Europa de les dues primeres vacunes conta la grip A(H1N1). Els noms comercials de les dues vacunes són Focetria, de l'empresa farmacèutica Novartis, i Pandemrix, de Glaxosmithkline. La CE ha pres la decisió després que l'Agència Europea del Medicament recomanés l'autorització dels productes. Les vacunes podran ser distribuïdes a tots els països de la UE i també a Liechtenstein, Islàndia i Noruega. Les campanyes de vacunacions depenen ara dels governs estatals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.