opinió. Secretari sectorial de sanitat CDC a les Terres de l'Ebre

Grip nova

Fa uns quants mesos que tenim notícies d'una altra grip. És la denominada grip A, grip nova, o l'H1N1. Aquest estiu, ja sigui en la premsa o per la televisió, ens han explicat, cas per cas, l'evolució dels afectats, a peu d'hospital, sobretot dels que més malalts han estat. Davant de tot això, voldria enviar un missatge de tranquil·litat, ja que senzillament aquesta no és cap malaltia nova. És una grip, amb un virus nou, sí, però finalment una grip.

És cert que aquest virus és més contagiós que la grip que coneixem, però no més virulent. És cert també, que en la grip nova, la població afectada varia de la que afecta la normal o estacional, ja que per exemple, els nascuts abans de l'any 1957 estan més immunitzats. Al mateix temps, és possible que molta gent pateixi aquest hivern la nova grip, i que la majoria de casos seran lleus, igual que hi ha molta gent que ja l'ha passat, i que no han tingut cap problema.

Molta gent està preocupada, ja que els arriben molts missatges, i no saben realment què creure. Massa informació mal administrada, i alguns cops irreal, i hem passat d'una pandèmia de grip a una pandèmia de pànic. Per això, davant d'aquesta situació, cal sobretot, tranquil·litat i, mai millor dit, bons aliments: dieta equilibrada, beure vitamina C, fer una mica d'esport, cuidar la higiene personal, de cara a un mateix, i als del seu voltant. Moltes de les persones que no tenim cap tipus de malaltia, aquesta grip la passarem a casa, i això és el que recomanen els experts en salut pública. Les vacunes per la grip nova seran segures, i es començaran a donar als grups de risc, que en un primer moment, són els malalts crònics a partir dels 6 mesos d'edat, les dones embarassades, i el personal sanitari i de serveis essencials.

Des de CiU hem col·laborat amb la Conselleria de Salut, i ho continuarem fent, amb responsabilitat, i sense crear alarmismes, per poder afrontar aquesta epidèmia de la millor manera possible, tenint clar que encara hi ha algunes incògnites per resoldre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.