Salut

“Sensors” per detectar malalties mentals a l'escola

Salut i Ensenyament avancen en la detecció d'alumnat en risc

El pla es revisa per la mort d'un professor

A partir de setembre, escoles i instituts tindran més eines per poder detectar possible casos de malalties mentals entre l'alumnat, segons va garantir ahir Antoni Mateu, secretari de Salut Pública. Salut i Ensenyament enllesteixen els sistemes d'actuació i detecció d'alumnat en situació de crisi mental o susceptible de patir-ne, però no han detallat en què consistiran aquestes eines ni han avançat quin protocol s'instaurarà als centres.

El secretari de Salut Pública va dir ahir que cal potenciar els “sensors” perquè actuïn d'alerta i va reconèixer que “pares i professors són elements clau de detecció” de possibles problemes. El govern es va comprometre a revisar el programa Salut i Escola i elaborar un pla per donar més impuls a la salut mental als centres públics, després que el 20 d'abril un alumne de 13 anys matés un professor.

Mateu va xifrar en 80 els casos potencials de suïcidi i va dir que l'èxit “seria poder actuar per identificar-los a temps per evitar-ho”. Va comparar la situació amb els casos de VIH que detecten entitats no governamentals, però que ja queden registrats dins el sistema per poder-los controlar. Les consultes sobre salut mental en l'atenció primària de joves i adolescents ha augmentat els últims anys. Entre altres coses, Mateu creu que els joves “no poden assimilar tota la informació a la qual tenen accés”.

LA XIFRA

80
casos potencials
de suïcidi es podrien detectar als centres educatius catalans, segons el secretari de Salut Mental.

“Rigau està aplicant la llei Wert però no ho vol dir”

“El 25 d'agost no és el moment de treure un decret d'ordenació curricular que s'ha d'aplicar el curs vivent”, van lamentar ahir els sindicats d'ensenyament. Van recordar que “hi ha molts professors que ja han fet molta feina per preparar aquest curs” i van lamentar que “els docents se n'hagin hagut d'assabentar per la premsa perquè ni tan sols al web del departament hi ha cap informació penjada”.

Els sindicats USTEC-STE i UGT, majoritaris, van criticar ahir la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i li van retreure que, en realitat, “estigui aplicant la llei Wert tot i que en cap moment ho digui” i que, al contrari, ho vulgui amagar. “No parla ni un moment de la LOMQE però el que fa ella és aplicar-la i nosaltres hi estem en contra.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona