Salut

Detecten un nou cas de meningitis en un alumne d'una escola de Mataró

El nen, de sisè de primària, està hospitalitzat i estable

La Generalitat activa el protocol de prevenció i facilita el tractament per evitar contagis

Un altre cas de meningitis a Mataró obliga el Departament de Salut a activar el protocol preventiu. Ara es tracta d'un nen d'onze anys de l'escola Meritxell, de sisè de primària, que des del cap de setmana passat està ingressat a l'hospital de Mataró. El noi és a la planta i, segons la Generalitat, la seva situació clínica és estable i sota control, a l'espera dels resultats de les proves que li han fet per determinar quin tipus de meningitis té. Responsables de la Unitat de Vigilància Epidemiològica es van posar en contacte amb el centre mataroní per informar-los del protocol, i la direcció de l'escola va convocar les famílies dels companys de classe a una reunió urgent dimarts passat en la qual els experts van detallar el dispositiu que s'havia de portar a terme per prevenir l'aparició de nous casos i van remarcar la necessitat de fer durant aquests dies un tractament profilàctic.

El Departament de Salut ha facilitat al centre les dosis d'antibiòtic per als companys d'aula de l'alumne diagnosticat de meningitis. L'escola, per la seva banda, va demanar a les famílies tranquil·litat i prudència i els van confirmar que el cas està “absolutament localitzat”. Tot i això, els metges van advertir-los que estiguin alerta en els propers dies i vigilin si els nens presenten alguna simptomatologia, com ara febre, vòmits, mal de cap o alguna infecció. Un altre dels aspectes que s'estan revisant és el calendari de vacunes dels alumnes per confirmar si tenen la dosi contra la meningitis C.

El segon cas

Es dóna la circumstància que aquest ja és el segon cas de meningitis que es detecta a la ciutat en un mes. A final de setembre un altre nen d'un any de l'escola bressol municipal Els Menuts va contraure la mateixa malaltia i es va haver d'activar també el mateix protocol d'actuació. En aquell cas es va administrar l'antibiòtic a una quarantena de nens, tots els infants nascuts l'any 2014, i a les educadores del centre. La meningitis és una malaltia produïda per un germen que es troba a la gola. La majoria de persones que el tenen desenvolupen una protecció natural, però el poden transmetre a una persona sana i fer-la emmalaltir. De forma ocasional el germen pot passar a la sang i produir una infecció generalitzada o bé afectar el sistema nerviós.

LA XIFRA

2
casos
de meningitis s'han detectat en alumnes de dos centres educatius de Mataró en un mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia