Salut

La detecció del càncer colorectal creix al Camp

Un total de 46.000 veïns del Baix Camp i el Priorat es podran fer un test per detectar-lo

Ahir es va presentar la implantació del programa de detecció precoç del càncer de còlon a les comarques del Baix Camp i el Priorat, que durant els dos pròxims anys convidarà més de 46.000 persones d'aquests territoris a prendre part en un test amb què es pot detectar la malaltia. La presentació es va fer amb un acte en què van intervenir, entre altres, el delegat del govern a Tarragona, Quim Nin; el gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Josep Mercadé, i la presidenta de l'hospital universitari Sant Joan de Reus, Montserrat Vilella.

El projecte forma part del programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte de Catalunya, que actualment s'està aplicant en algunes zones del territori català i que s'està ampliant de manera progressiva a tot el país. La regió sanitària del Camp de Tarragona ha encarregat a l'hospital universitari Sant Joan de Reus el desenvolupament del programa a la demarcació.

La prova usada en el programa és un test de sang oculta en femta, amb el qual es poden detectar quantitats mínimes no visibles de sang a la femta. La prova es pot fer a casa i no necessita cap preparació prèvia. En els casos en què el test surti positiu, es durà a terme una colonoscòpia per tal de descartar l'existència d'un càncer o, si és detectat, diagnosticar-lo i començar el tractament de manera ràpida.

Com a conseqüència dels tests que siguin positius es calcula que es faran unes 750 colonoscòpies anuals i es detectaran més de 45 càncers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia