Salut

Salut donarà més recursos als CAP on el fracàs escolar o l'atur siguin més elevats

Comín vol aplicar nous criteris socioeconòmics a l'hora de distribuir personal i pressupost a l'atenció primària

Abans de l'estiu tindrà el “mapa de necessitats”

El Departament de Salut vol introduir nous criteris socioeconòmics a l'hora d'assignar els recursos (econòmics i humans) als centres d'atenció primària (CAP). Abans, però, caldrà disposar d'un estudi per determinar quines són les àrees del país amb més necessitats. El conseller de Salut, Antoni Comín, va visitar ahir el CAP La Mina de Sant Adrià de Besòs, des d'on va avançar que ha encarregat un informe a l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS) perquè analitzi la situació de les 375 àrees bàsiques de salut del país en funció d'uns indicadors socioeconòmics “més afinats que els actuals”.

L'informe, que ha d'estar enllestit abans de l'estiu, ha de reflectir un “mapa de necessitats” que permeti redistribuir o augmentar, si cal, els recursos de manera més eficaç. Entre els indicadors que es preveu tenir en compte, hi haurà el percentatge d'atur de la població o el nivell d'estudis i de fracàs escolar. Els indicadors s'inspiraran en l'anomenat índex Medea, que ja ha fet servir l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

Actualment ja es tenen en compte les variables de volum i distribució de la població, el grau d'envelliment i la renda mitjana de la zona, però Comín assegura que vol anar més enllà, perquè “és una evidència científica” que les necessitats de salut són més grans a les zones desfavorides. Comín va posar l'exemple del CAP La Mina, on es dóna atenció a 16.000 persones, quan la mitjana als CAP de Catalunya és de 30.000. “Els metges han de tenir menys població a atendre quan hi ha més dificultats i necessitats”, va dir Comín.

LA XIFRA

375
àrees
bàsiques de salut hi ha a Catalunya. Cadascuna té un volum de població assignat que ha d'atendre.

LA FRASE

És una evidència científica que les necessitats en salut són més grans a les zones desfavorides
Antoni Comín
conseller de salut

El Parc Taulí “pot assumir més activitat”

Catsalut està treballant en una planificació de l'atenció hospitalària que permeti augmentar l'activitat que fa l'hospital Parc Taulí de Sabadell, coincidint amb la sortida de la xarxa Siscat de l'Hospital General de Catalunya i la Clínica del Vallès, amb qui, segons el conseller Comín, finalitzen els contractes el 31 de desembre i el 15 d'agost, respectivament. Comín va afirmar que el Taulí té capacitat per fer més activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia