Salut

La llet d'euga de la Vall d'en Bas entra al laboratori

L'associació eQuaid i l'hospital Sant Joan de Déu impulsen el primer estudi clínic sobre les propietats d'aquesta llet

Inicien un Verkami per habilitar un vehicle que farà pedagogia sobre aquest producte

Els beneficis de la llet d'euga sobre l'organisme humà són múltiples i han estat experimentats per moltes persones i evidenciats per metges, però no hi ha evidències científiques que els demostrin. Per això, ara l'Associació eQuaid de Puigpardines (la Vall d'en Bas), que es dedica a la divulgació de les propietats de la llet d'euga, i l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona han ajuntat esforços per impulsar els primers estudis clínics que es faran a Catalunya sobre les propietats d'aquest complement alimentari. En concret, aquesta recerca la durà a terme l'equip de recerca i innovació del centre hospitalari.

Ja fa temps que aquest equip de Sant Joan de Déu i eQuaid treballen conjuntament per certificar el potencial de la llet d'euga com a tractament d'algunes patologies en els infants. Després d'aquest temps de treball conjunt, ara volen fer els estudis clínics que permetin identificar quins beneficis i en quines malalties la llet pot ser beneficiosa per a la canalla.

Per fer-ho possible calen recursos econòmics, i per aconseguir el finançament dels estudis i engegar-ne de nous si és possible, l'associació ha decidit sortir de gira per tot el país per explicar les propietats i els beneficis de la llet d'euga. Aquesta iniciativa ha estat batejada com a Poni Tour eQuaid. L'entitat garrotxina adaptarà un camió i un remolc per convertir-los en una aula mòbil que estarà de ruta per Catalunya. Disposarà d'una sala d'audiovisuals on s'explicaran els avantatges d'aquest aliment, la llet d'euga Complet.

El Poni Tour eQuaid s'ha dissenyat com una activitat per a tota la família. Per això, tothom qui vulgui hi podrà fer un taller per als més petits i s'habilitarà una zona en cada lloc per fer un petit berenar i passejades amb poni.

Verkami

Per finançar la compra de l'equipament necessari i els mesos que hauran d'estar de ruta, eQuaid Research va iniciar ahir un Verkami – http://vkm.is/lletdeuga o http://vkm.is/equaid– amb l'objectiu de recollir diners per ajudar a dotar-se d'aquesta eina que, en definitiva, serà la que farà possible aconseguir els recursos econòmics arreu del territori per fer viables les investigacions.

L'objectiu de la campanya és aconseguir 6.000 euros. Les aportacions, que es podran fer durant 40 dies, van des dels 10 euros fins als 2.500. En tots els casos, l'associació s'ha compromès a entregar als donants un informe de les investigacions un cop estiguin fetes.

L'empresa eQuaid té tres tipus de llet (algunes en pols i d'altres congelades) al mercat: l'Activ, que té un efecte directe sobre els neurotransmissors, l'estat d'ànim, etc.; la Plus, que conserva totes les propietats (enzims, aminoàcids, vitamines, etc.), i la Complet, que, a més de tot el que tenen les altres dues, ofereix tota la part de microbiologia, que és la que ajuda a enriquir més l'organisme de forma global. Ells no són productors, sinó que tenen acords amb granges d'arreu d'Europa que assessoren i controlen tot el procés de producció per assegurar la qualitat del producte.

LA DATA

10.04.16
És el dia en què
s'acaba el repte penjat al Verkami per poder posar en marxa el vehicle pedagògic.

LES XIFRES

10
euros
és la quantitat mínima que es demana en la campanya a canvi d'enviar informació de la recerca científica.
6.000
euros
és la quantitat que necessita eQuaid de la Vall d'en Bas per al seu Poni Tour.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia